Trīs Latvijas tiesneses atgriezušās no starptautiskā turnīra Ungārijā

Pagājušajā nedēļas nogalē ar Latvijas hokeja federācija (LHF) atbalstu trīs Latvijas tiesneses: Jana Gerkena, Baiba Dzene un Sintija Čamane tika nozīmētas uz starptautisku U16 meiteņu turnīru, kas no 27. līdz 1. maijam norisinājās Ungārijas pilsētā Budapeštā.

Turnīrā piedalījās Krievijas, Čehijas, Somijas, Vācijas Šveices, Slovākijas, Austrijas un Ungārijas U16 meiteņu hokeja izlases, kurā uzvaru izcīnīja Krievijas komanda, finālspēlē ar 2:1 pārspējot Čehiju. Jāatzīmē, ka finālspēles galvenās arbitres pienākumi tika uzticēti Latvijas tiesnesei Sintijai Čamanei.

Kopumā uz 8 nāciju turnīru Budapeštā tika uzaicinātas 16 tiesneses no astoņām valstīm. Spēļu inspektori augstu novērtēja Latvijas hokeja tiesnešu sniegumu. Spēlēs bija virkne grūtu momentu, kuros mūsu tiesneses pieņēma pareizus lēmumus, veiksmīgi risinot situācijas, kā rezultātā ir saņemtas labas inspektoru atsauksmes.

Šosezon IIHF licenzētās Latvijas tiesneses tika nozīmētas uz dažādiem starptautiskiem turnīriem. Sintija Čamane, kā galvenā tiesnese tiesājusi U18 pasaules čempionātu sievietēm 1. divīzijā B grupā Katovicē. Savukārt līnijtiesnese Baiba Dzene tika nozīmēta uz U18 pasaules čempionātu sievietēm 1. divīzijā A grupā Budapeštā.

Novēlam visām Latvijas tiesnesēm tālāko izaugsmi, izdošanos un interesantu spēļu nozīmējumus arī turpmāk!

 

 

Sadarbības partneri