HK "Liepāja" ar 8:4 izcīna uzvaru pār HK "Prizma"

Latvijas virslīgas hokeja čempionāta regulārās sezonas turnīrā otrdien tika aizvadīta viena spēle. ''Volvo SC'' ledus hallē HK ''Liepāja'' iemeta astoņas ripas mājinieces HK ''Prizmas'' vārtos un izcīnīja pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 8:4.

HK ''Liepāja'' un HK ''Prizma'' šajā sezonā Latvijas virslīgas čempionātā pirms otrdienas cīņas jau aizvadīja divas savstarpējas spēles - 1. oktobrī sezonas ievadā liepājnieki Rīgas komandu sagrāva ar 9:1, bet otrajā tikšanās reizē HK ''Prizma'' jau revanšējās ar 7:5.

Mača ievads labāk izdevās ''Prizmai'', un sestajā minūtē mājiniekus vadībā izvirzīja Vladislavs Koniševs. Perioda vidusdaļā divus vārtus pēc kārtas iemeta Valters Freijs, bet 15. minūtē Andis Āboliņš atkal panāca izlīdzinājumu (2:2). Šāds rezultāts saglabājās tikai minūti līdz vārtus guva Marks Kaļeiņikovs, bet perioda beigās vairākumā izcēlās arī Imants Leščovs, tādējādi pēc 20 minūtēm rezultatīvs 4:2.

Otrajā periodā Rīgas komanda nespēja demonstrēt disciplinētu hokeju, bet vienalga mazākumā tomēr nevienus vārtus neielaida. Lai nu kā, pa vārtiem Ričardam Kondratam un Iļjam Žučkovam, un pēc nospēlētām 40 minūtēm rezultāta tablo vēstīja ''Liepājai'' drošu 6:2 pārsvaru. Noslēdzošajās 20 minūtēm abām vienībām pa diviem vārtiem, un galarezultātā ''Liepājas'' 8:4 uzvara.

17 spēlēs pagājušās sezonas čempione ''Liepāja'' ieguvusi 24 punktus un atrodas ceturtajā vietā septiņu komandu konkurencē. ''Prizma'' 19 spēlēs tikusi pie 20 punktiem un šobrīd jau atrodas tikai sestajā vietā, par punktu atpaliekot no ''Rīgas''.

Sadarbībā ar Sportacentrs.com

Sadarbības partneri