Latvijas vārtsargu Artūru Šilovu izvēlas NHL draftā!

Nacionālās hokeja līgas draftā pēc trīs gadu pārtraukuma atkal izvēlēts latvietis – Vankūveras "Canucks" sestās kārtas ievadā izraudzījās vārtsargu Artūru Šilovu.

18 gadus vecais Šilovs savas akcijas pacēla pasaules U18 čempionāta laikā, kad Latvijas izlasei pirmo reizi vēsturē izdevās sasniegt ceturtdaļfinālu, kurā sīvā cīņā ar 1:3 tika atzīts kanādiešu pārākums. Turnīra laikā vārtsargs devās laukumā piecos mačos un atvairīja 91,8% pretinieku metienu.

Šilovs draftēts ar 156. numuru jeb sestās kārtas pašā sākumā. Zīmīgi, ka latvieši nebija draftēti kopš 2016. gada, un arī tad Rodrigo Ābolu izvēlējās "Canucks". Tiesa, Kanādas komandas rindās viņš nav spēlējis, bet pirms neilga laika parakstīja līgumu ar Floridas "Panthers".

Šilovs sezonas lielāko daļu pavadīja Latvijas čempionātā, sargājot HS "Rīga" vārtus. 20 mačos viņam 91,4% atvairīto metienu, komandai cīnoties par vietu izslēgšanas spēlēs, bet beigās paliekot aiz borta. Vēl septiņus mačus Šilovs aizvadīja HK "Rīga" rindās Krievijas Jaunatnes hokeja līgā, un tur viņam 92,0% atvairīto metienu. Sezonas beigās viņš tika pieteikts Rīgas "Dinamo" mačiem, bet laukumā nedevās.

Sadarbības partneri