Latvijas izlase nākamā gada PČ spēlēs vienā grupā ar čempioni Somiju un mājinieci Šveici

Starptautiskā Ledus hokeja federācija (IIHF) paziņojusi grupu sastāvus nākamā gada pasaules čempionātam elites divīzijā.

Latvijas izlase tomēr iekļauta vienā apakšgrupā ar čempionāta mājinieci Šveici, lai gan pēc ranga šveiciešu vietā mūsu grupā bija jābūt Vācijai.

Noslēdzoties šī gada pasaules čempionātam, publicēts jaunais pasaules rangs, kurā pirmo vietu izdevies saglabāt Kanādai, kamēr divu vietu kritumu piedzīvojusi Zviedrija – no otrās uz ceturto vietu. Priekšā ir gan krievi, gan somi, kuriem zelts sarūpējis divu vietu kāpumu. No elitē spēlējušajām komandām lielāks solis augšup izdevies tikai Itālijas valstsvienībai – plus trīs vietas.

Tieši pasaules rangs ir galvenais kritērijs, kā tiek veidotas pasaules čempionāta apakšgrupas. Vadoties pēc pasaules ranga, Latvijas valstsvienībai izdotos izvairīties no spēlēšanas vienā grupā ar mājinieci Šveici, tomēr mājinieki izmantojuši iespēju veikt izmaiņas. Līdz ar to Vācijas vietā B grupā, kurā ir Latvija, spēlēs arī Šveice.

Tāpat Latvijai būs jāmēro spēki pret pasaules čempionāta bronzas ieguvēju Krieviju, pasaules čempioni Somiju, ASV, Norvēģiju, Itāliju un no otrās divīzijas vietu elitē izcīnījušo Kazahstānu

Sadarbības partneri