LHF disciplinārās komisijas sēdes protokols nr.5

Ceturtdien, 25.oktobrī norisinājās Latvijas Hokeja federācijas (LHF) Disciplinārās komisijas sēde, kurā tika izskatīti septiņi jautājumi.

1. Par Latvijas Bērnu un Jaunatnes Čempionāta Hokejā (LBJČH) 14. oktobra U17 grupas spēli nr. 40 starp komandām “Kauno BTA” un “IHS/Prizma”, kurā spēlētāji nr. 77 Ignas Bakus un nr. 20 Viktor Mordovin “Kauno BTA” komandas sastāvā, kā arī nr. 7 Rainers Rullers un un nr. 9 Denis Balšēvičs “HIS/Prizma” komandas sastāvā saņēmuši 25 min. jeb spēles noraidījumu par kautiņu.

Nolēma:

1.1. Pamatojoties uz Disciplināro Sodu Nolikuma (DSN) punktiem 7.2. un 26., piemērot katram no kautiņā iesaistītajiem spēlētājiem 2 spēļu diskvalifikāciju.

 

2. Par Junioru Attīstības Hokeja Līgas (JAHL) 14. oktobra spēli nr. 28 starp komandām “Venta 2002” un “Zemgale Juniors”, kurā atkārtoti tika konstātēts, ka “Zemgale Juniors” komanda neievēro čempionāta nolikuma prasību, nenodrošinot spēlētāju pastāvīgus nr. čempionātam, mainot tos no spēles uz spēli.

Nolēma:

2.1. Pamatojoties uz JAHL nolikuma 7.1. un 7.4. punktiem, kā arī DSN punktiem 22. un 26., piemērot “Zemgale Juniors” klubam soda naudu 36 EUR par katru no 5 spēlētājiem (180 EUR), kuriem atšķīrās nr., salīdzinot tos ar iepriekšējo spēli.

2.2. Brīdināt “Zemgale Juniors” klubu, ka katrs komandas spēlētājs, katrā nākamajā spēlē, ar atšķirīgu nr. diskvalificējams līdz spēles beigām.

 

3.Par JAHL 14. Oktobra spēli nr. 27 starp komandām “Mārupe/Ako” un “Valmieras HK”, kurā spēles sākums aizkavējās par 10 minūtēm.

Nolēma:

3.1. Brīdināt klubu “Mārupe/Ako” par spēles sākuma kavēšanos nepieļaujamību.

 

4. Par LBJČH 14. oktobra U15 grupas spēli nr. 26 starp komandām “Sieviešu klubu izlase” un “Brocēnu NBJSS”, kurā “Sieviešu klubu izlase” komandas sastāvā laukumā devusies spēlētāja nr. 9 zem sveša uzvārda.

Nolēma:

4.1. Pamatojoties uz DSN punktiem 18.2. un 26., piemērot “Sieviešu klubu izlase” trenerim  soda naudu 142 EUR.

4.2. Uzdot komandas trenerei Lailai Dekmeijerai-Trigubovai nokārtot trenera licenci līdz 2018. gada beigām. 

 

5. Par Optibet Hokeja Līgas (OHL) 17. oktobra spēli nr. 35 starp komandām “HK Liepāja” un “HS Rīga”, kurā pēc 2. perioda tika konstatēta hokeja spēles noteikumiem neatbilstoša ledus laukuma kvalitāte, kā rezultātā spēles tiesneši pieņēma lēmumu spēli neturpināt.

Nolēma:

5.1. Ņemot vērā konkrētos notikušā apstākļus, kas pielīdzinami “force major” apstākļiem, izņēmuma kārtā, pamatojoties uz DSN 21. un 26. punktiem, nozīmēt pārspēli ar sekojošiem noteikumiem:

5.2. “HK Liepāja” klubs sedz visus ar pārspēli saistītos izdevumus;

5.3. Pārspēlei jānorisinās Rīgas pilsētas robežās;

5.4. Pārspēles vietu un laiku “HK Liepāja” un “HS Rīga” klubiem savstarpēji jāsaskaņo un jāpaziņo LHF līdz 09.11.2018.

5.5. Lai pieļautu 5.1. punktā minēto pārspēli, “HK Liepāja” klubam nepieciešams apmaksāt iepriekšējos disciplināros sodus.

 

6. Par LBJČH 20. oktobra U13 grupas spēli nr. 28 starp komandām “Valmieras HK/BSS” un “Elektrēnu DKLRM”, kurā pēc spēles protokolā “Valmieras HK/BSS” kluba pārstāvis ierakstījis piezīmi, apgalvojot, ka pēc spēles “Elektrēnu DKLRM” spēlētāji ar nūjam sadauzīja halles apkopejas uzkopšanas inventāru.

Nolēma:

6.1. Pamatojoties uz DSN punktu 26., piemērot “Elektrēnu DKLRM” klubam 142 EUR naudas sodu.

 

7.1. Par OHL 24. oktobra spēli nr. 40 starp komandām “HK Mogo” un “HS Rīga”, kurā par 14 minūtēm aizkavējās spēles norise, jo nedarbojās “video gola” sistēma.

Nolēma:

7.1. Pamatojoties uz DSN punktiem 21. un 26., piemērot “HK Mogo” klubam 142 EUR naudas sodu.

7.2. Uzdot “HK Mogo” klubam savest kārtībā “video gola” sistēmu līdz nākamajai “HK Mogo” komandas mājas spēlei.

Sadarbības partneri