HK "Prizma" ar 2:0 uzveic "Mogo" hokejistus

FOTO: HK "Prizma"

Otro uzvaru „Optibet” hokeja līgas (OHL) jaunajā sezonā izcīnīja „Prizma”, kas pārspēja „Mogo” ar 2:0.

Savos pirmajos mačos abas komandas bija tikušās pie uzvarām – „Prizma” ar 6:1 sagrāva „Rīgu”, bet „Mogo” ne bez grūtībām pieveica līgas debitanti „Lido” ar 4:2. Šodien ripas pretinieku vārtos tik bieži nelidoja. Otrajā minūtē „Prizma” palika mazākumā, taču tas pagāja bez nopietnām sekām, jo mājinieki vairākas reizes izmeta ripu no zonas, neļaujot „Mogo” izspēlēt vairākuma kombinācijas. Turpinājumā „Prizmai” bija divas pēc kārtas iespējas spēlēt vairākumā, taču arī Ērika Miļuna vadītajai vienībai nekas nesanāca.

Rezultāts tika atklāts otrajā periodā, kad Sandis Grīnbergs piespēlēja uz vārtu priekšu, kur Kristaps Liepa apstrādāja ripu ar nūjas neērto pusi iemet tukšajā vārtu rāmī – 1:0. Uzreiz sekoja bīstams „Mogo” uzbrukums, bet lielisks „Prizmas” vārtos bija Jānis Auziņš, kurš atvairīja divus metienus pēc kārtas, savukārt, ja nākamajā epizodē mājinieki varēja dubultot savu pārsvaru, taču Edija Brahmaņa un Armanda Bērziņa pretuzbrukums noslēdzās ar trāpījumu vārtu pārliktnī.

Tuvojoties mača beigām, spēle kļuva arvien saspringtāka, ko sekmēja arī noraidījumi abu komandu sastāvos. Sešas minūtes līdz pamatlaika beigām „Prizma” kārtējo reizi palika mazākumā, bet pateicoties lieliskajai Jāņa Auziņa spēlei vārtos neielaida arī šoreiz. „Mogo” treneri jau bija sākuši domāt par vārtsarga maiņu pret sesto laukuma spēlētāju, taču īstais brīdis tā arī nepienāca, jo Andrejs Smirnovs labi nocīnījās pie apmales un piespēlēja Sergejam Pečuram, kuram sanāca izgājiens pret vārtsargu, ko viņš izmantoja, gūstot 100. punktu Latvijas čempionātos – 2:0.

Pēc uzvaras “Prizma” vismaz līdz rītdienai kļuva par OHL līdervienību. Iespēja atgriezties pirmajā vietā būs „Kurbadam”, kas savā laukumā uzņems „Zemgali/LLU”, bet „Liepāja” pirmajā mājas spēlē tiksies ar „Rīgu”.

Optibet hokeja līga, 11. septembris

Prizma – Mogo 2:0 (0:0; 1:0; 1:0)
Vārti: 25:42 Liepa (Bērziņš, Grīnbergs) 1:0, 58:08 Pečura (Smirnovs) 2:0
Metieni: 24:22
Soda minūtes: 8:6
Vārtsargi: Auziņš - Ančs (līdz 59:55)

Sadarbības partneri