LHF valdes sēdes 28.augusta lēmumi

Otrdien, 28.augustā norisinājās kārtējā Latvijas Hokeja federācijas (LHF) valdes sēde, kurā tika izskatīti vairāku būtiski jautājumi.

LHF valdes sēdi iesāka U-16 izlases galvenais treneris Ēriks Miļuns, kurš sniedza atskaiti par valstsvienības startu “Zel Am See” turnīrā Austrijā. Latvijas izlase šajā turnīrā ar 11:2 sagrāva mājiniekus austriešus, ar 5:3 uzveica Vāciju, bet noslēgumā ar 4:8 kapitulēja Šveicei. Līdz ar to Miļuna vadītā vienība izcīnīja otro vietu.

Federācijas ģenerālsekretārs Viesturs Koziols un sporta direktors Edgars Buncis valdei atskaitās par tikšanos ar Baltkrievijas Hokeja federācijas pārstāvjiem, ar kuriem tika apspriesta 2021.gada pasaules čempionāta sadarbība. Valde pieņēma zināšanai šo atskaiti.

Tāpat Koziols izklāstīja valdei par aizvadītās nedēļas (22.-23.augusts) Starptautisko hokeja semināru Rīgā. Divu dienu seminārā piedalījās pārstāvji no 12 dažādām hokeja federācijām: Ungārijas, Turcijas, Gruzijas, Igaunijas, Šveices, Beļģijas, Baltkrievijas, Lietuvas, Luksemburgas, Krievijas, Islandes un Ukrainas. Seminārs tika rīkots ar mērķi vienkopus aicināt gan lielu, gan nelielu valstu hokeja federāciju pārstāvjus, kuri dalītos pieredzē un kopīgi radītu jaunas, progresīvas idejas hokeja attīstībai nākotnē.

LHF valdē tika izskatīts arī HK “Kurbads” iesniegums par diskvalifikācijas atcelšanu Edgaram Homjakovam. Uzbrucējs pērnās sezonas izskaņā, pārstāvot HK “Liepāja/Optibet” vienību, saņēma diskvalifikāciju uz trijiem mačiem. Tā kā sodu hokejists līdz galam neizcieta, diskvalifikācija automātiski pārcēlās uz nākamo sezonu. LHF valde nolēma atstāt spēkā Homjakovam piespriesto sodu.

Sadarbības partneri