Ēriks Miļuns: "Ar šo turnīru hokejistu karjera puišiem nebeidzas, vajag sākt uzstādīt jaunus mērķus"

Foto: Jekaterina Urošļeva

Latvijas U20 hokeja izlase pasaules čempionātu Kanādā cīņā pār vietas saglabāšanu elites divīzijā, otrajā spēlē ar rezultātu 1:4 piekāpās Somijai.Piedāvājam Latvijas U20 izlases galvenā trenera Ērika Miļuna pēcspēles komentāru.

„Mačā ar somiem mūs pievīla disciplīna - daudz spēka atņēma spēle mazākumā. Tāpat arī vairākumā radījām maz momentu. Ko tik īsā laikā tomēr neizdevās uztrenēt. Somija tomēr ir cita līmeņa komanda - ne velti pērnā gada čempioni. Nevienai no komandām nebija, kur atkāpties, tomēr meistarība ņēma virsroku. Gatavojāmies, ka varam spēlēt ne sliktāk par viņiem, ja vien izdotos nepievērst uzmanību, ka tā ir Somija. Abās spēlēs bijām tuvu rezultātam.”

„Uzdevumu palikt augstākajā divīzijā neizpildījām, līdz ar to man ir laiks doties un sniegt iespēju citiem atgriezties augstākajā grupā. Neveiksmei iemeslu ir daudz, gan objektīvu, gan subjektīvu. Pats turnīrs ir liela skola. Pateicu puišiem paldies par parādīto sniegumu. Pret ASV slikti nospēlējām tikai vienā periodā, pret Kanādu nespēlējām slikti. Katrā spēlē bija viens izšķirošais periods, kurā mums pietrūka veiksmes. Esam ieguvuši statītāju simpātijas, grūtos mirkļos tie mūs atbalstīja. Ar šo turnīru hokejistu karjera puišiem nebeidzas, vajag sākt uzstādīt jaunus mērķus, pāriet uz pieaugušo hokeju.”

Saistītie raksti

Sadarbības partneri