U-17 čempionātā tiks mainīta izspēles kārtība

Latvijas bērnu un jaunatnes hokeja čempionāta (LBJČH) U-17 turnīrā tiks izmainīta izspēles kārtība.

2018./2019.gada sezonā U-17 čempionātā startē 16 komandas, kas pirms sezonas tika iedalītas vienā apakšgrupā. Tomēr ņemot vērā klubu ierosinājumus un LHF valdes akceptu, šajā turnīrā tiks veiktas izmaiņas.

Situāciju komentē LHF sporta direktors Edgars Buncis: “Jau pirms šīs sezonas tika piedāvāts U-17 čempionātu (kopumā startē 15 komandas) sadalīt divās grupās, taču toreiz šis ierosinājums atsaucību neguva. Tika nolemts, ka katra komanda izspēlēs viena pret otru divu apļu turnīru. Diemžēl sezonas laikā pierādījās, ka šiem klubiem ir krasi atšķirīgi līmeņi. Pēc U-17 komandu pašu iniciatīvas tika sarīkots čempionāta direktorāts, kurā tika nolemts pēc pirmā apļa aizvadīšanas sadalīt komandas divās grupās.

Kad šis lēmums nonāca līdz LHF valdei (25.septembra valdes lēmumi), tā apstiprināja šīs izmaiņas U-17 turnīra izspēles kārtībā un sporta departamentam uzdeva lemt par komandu sadalījumu, ievērojot sportisko principu.

Ņemot vērā pirmā apļa rezultātus, komandu atšķirīgos līmeņus, kā arī analizējot vienību savstarpējos rezultātus, tika pieņemts lēmums pēc pirmā apļa aizvadīšanas sadalīt komandas A un C grupās. A grupā spēlētu 11 komandas, bet C grupā - 5 vienības. Komandas ņems līdzi tos punktus, kas izcīnīti pret vienībām, ar kurām spēkosies nākamajā kārtā. C grupa izspēlēs divu apļu turnīru, bet A grupa vienu apli. Tālāk jau A grupas vienības dalīsies 6+5. Sešas labākās A grupas komandas paliks TOP6, bet atlikušās no 7. līdz 11.pozīcijai pārtaps par B grupu. A un B grupas vēlreiz izspēlēs pa aplim.

Uzskatām, ka šis jaunais sadalījums ir objektīvs un godīgs - šo pārdali veicām ievērojot sportisko principu. Esam pārliecināti, ka turpmākie mači būs aizraujošāki un intrigām bagātāki un tas vēl vairāk veicinās sportisko attīstību!”