Čempioni "Kurbads" pārliecinoši sasniedz OHL finālu!

"Optibet" hokeja līgas finālā jau sesto sezonu pēc kārtas pārliecinoši iekļuvusi pēdējo divu gadu Latvijas čempione "Kurbads", kas šovakar Jelgavā izturēja piecus skaitliskos mazākumus, ar 5:0 graujoši pārspējot vietējo "Zemgali/LLU" komandu, sērijā triumfējot ar 4-0.

"Kurbads" negrasījās sērijas noslēgumu atlikt uz savām mājām Rumbulā, jau septītajā minūtē gūstot pirmos vārtus spēlē - pēc neveiksmīgas Jāņa Sprukta piespēles Riharda Cimermaņa sargātā cietokšņa priekšā ripa atlēca pa metienam viesu aizsargam Renāram Valteram, kurš to trieca mājinieku vārtos - 1:0. Jelgavniekiem pirmajā trešdaļā bija trīs iespējas spēlēt skaitliskajā vairākumā, tomēr nekas lādzīgs mājiniekiem tā arī neizdevās, teicami spēlējot "Kurbada" aizsardzībai un vārtsargam Uldim Čalpam. Pēc pirmā perioda 1:0 rīdzinieku labā.

Pēc pārtraukuma laukumā valdīja nedaudz avantūrisks uzbrukuma hokejs no vieniem vārtiem uz otriem, tomēr gan Čalpa, gan Cimermanis vārtos rādīja pārliecinošu sniegumu. Par izšķirošajiem šajā cīņā kļuva divi otrā perioda vidusdaļā nopelnītie jelgavnieku noraidījumi, kurus abus ar patāliem metieniem realizēja "Kurbada" aizsargs Mārtiņš Gipters (3:0). Turpinājumā spēle nedaudz nomierinājās, "Zemgalei/LLU" gatavojot savas pēdējās ofensīvas.

Noslēdzošās trešdaļas ievadā neliels teritoriālais pārsvars piederēja mājiniekiem, tomēr redzamus augļus tas nenesa. Tā vietā 47. minūtē 4:0 viesu labā panāca bijušais "Zemgales/LLU" hokejists Lauris Rancevs. Pēc tam mājinieku centieni apsīka teju pavisam, mača noslēgumā Tomam Hartmanim ātrajā uzbrukumā uzstādot spēles gala rezultātu - 5:0.

Finālā kurbadieši, visticamāk, spēkosies ar citu Rīgas komandu "Mogo", kas savā pusfināla sērijā ar 3-0 ir vadībā pār Rīgas "Prizmu".

”Optibet” hokeja līga, pusfināls, 11. marts

Zemgale/LLU – Kurbads 0:5 (0:1; 0:2; 0:2)
Vārti: 6:28 Valters (Cipulis, Sprukts) 0:1, 31:03 Gipters (Sprukts, Upītis, vair.) 0:2, 33:25 Gipters (Sprukts, Cipulis, vair.) 0:3, 46:28 Rancevs (Augstkalns, Bluks) 0:4, 57:26 Hartmanis (Zembergs) 0:5.
Metieni: 22:19
Iemetieni: 10:5
Soda minūtes: 22:24
Vārtsargi: Rihards Cimermanis – Uldis Čalpa

Saistītie raksti

Sadarbības partneri