Otro gadu pēc kārtas aizvadīta Kivlenieka piemiņas programma jaunajiem vārtsargiem

Godinot mūžībā aizgājušā Latvijas vārtsarga Matīsa Kivlenieka piemiņu, Latvijas Hokeja federācija (LHF) sadarbībā ar NHL klubu Kolumbusas "Blue Jackets", otro gadu pēc kārtas organizēja jauno vārtsargu iesaistes projektu - KIVI programma.

Programmas mērķis ir iepazīstināt ar hokeja vārtsarga pozīciju mazos hokejistus, iesācējus līdz U10 vecumam, kuri līdz šim vēl nav spēlējuši vārtsarga pozīcijā, bet vēlas to izmēģināt.

Katrā nometnē ir paredzēta vieta 16 hokejistiem - iesācējiem, kuri līdz šim nav spēlējuši vārtsarga pozīcijā vai ir tikko sākuši. Dalībniekiem uz nometnes laiku tiek nodrošināts vārtsarga ekipējums pilnā apmērā, izņemot slidas, kuras katrs ņem līdzi savējās. Bez ledus treniņiem programmā norisinās arī sausie treniņi, teorijas mācība un saliedēšanās pasākumi. 

Pērn KIVI programma norisinājās divos posmos – Rīgā un Jelgavā. Tomēr šogad LHF paplašināja teritorijas un jauno vārtsargu iesaistes projektu rīkot trīs posmos. No 8. līdz 9. jūnijam KIVI programma startēja Brocēnos, kurā piedalījās Rietumu klubi (iedalījums pēc Latvijas ģeogrāfiskā principa), no 6. līdz 7. jūlijam norisinājās Volvo sporta centrā Rīgā, bet 13. un 14. jūlijā KIVI programma devās uz Valmieru, kas bija paredzēta Austrumu klubiem.

KIVI programmas vadītājs Toms Broks: Liels prieks par programmas norisi jau otro gadu pēc kārtas. Pasākumi tika aizvadīti ļoti pozitīvā gaisotnē. Mēs, LHF no savas puses centāmies izdarīt visu, lai bērni ne tikai labi pavadītu laiku, bet arī gūtu pareizu priekšstatu, ko nozīmē būt hokeja vārtsargam. Šogad esam spēruši soli uz priekšu programmas attīstībā, apgūstot lielāku Latvias teritoriju un uzņemot plašāku dalībnieku skaitu. Divu dienu nometnes šogad norisinājās jau trīs dažādās vietās un tajās kopumā piedalījās gandrīz 50 bērni, kuru vidū bija ne tikai puiši, bet arī meitenes.

Bija prieks dzirdēt no dalībniekiem un vecākiem par iedvesmu, ko šī programma devusi bērniem. No pagājušā gada ir vairāki lieliski piemēri, kur, pateicoties šai programmai, jaunie hokejisti ir izvēlējušies vārtsargu pozīciju. Nākotnē šajā programmā vēlamies mazināt dalībinieku skaitu, kuri jau vismaz vienu vai vairākas sezonas ir trenējušies vārtsarga pozīcijā. Programma ir vislabāk piemērota tieši tiem bērniem, kuri vēlas izmēģināt vārtsarga pozīciju, lai ar to iepazītos un labāk izprastu kvalificētu speciālistu uzraudzībā. Savukārt bērniem, kuriem ir esoša interese kļūt par vārtsargiem - programma noteikti palīdz iedvesmoties.

Liels paldies visiem dalībniekiem un vecākiem par dalību KIVI programmā. Tāpat pateicība mūsu treneriem - Latvijas izlašu vārtsargiem par darbu programmā  (G. Grigals, M. Mitens, M. Vecvanags, D. Rolovs, L. Feldbergs, N. Mauriņš, R. Repšs, H. Ančs). Atsevišķa pateicība galvenajam trenerim Edgaram Lūsiņam. Paldies mūsu partneriem Kolumbusas "Blue Jackets" fondam un Latvijas Hokeja federācijai par ieguldījumu Latvijas hokeja nākotnē.”

Atceroties un sirsnīgi pieminot Matīsu, Latvijas Hokeja federācija rod iespēju hokeju darīt pieejamāku Latvijas bērniem. Latvijas Hokeja Federācija izsaka lielu pateicību Kolumbusas “Blue Jackets” organizācijai par šo iniciatīvu un ar lielu aizrautību turpinās realizēt KIVI programmu.