“Zemgales” dzirnas tik maļ, “Kurbads” – pieklibo

Novembra pēdējā pilnā nedēļa man bija kā medus maize – pieci no septiņiem Baltijas/Latvijas hokeja čempionāta mačiem bija uz nažiem un tajos uzvarēt varēja arī tie, kas beigās tomēr zaudēja. Ja neklibotu Viļņas “7BET-Hockey punks” – 2:7 pret “Mogo” un 1:9 pret “Zemgali”, tad varētu apgalvot, ka Baltijas hokeja laukumos šogad ir interesanti un ka intrigas noteikti vēl būs.

Nedēļas superintriga tika izspēlēta Jelgavā, kur “Zemgales” un “Kurbada” tesiņā rezultāts mainījās kā dažkārt hokejā (Jura Robežnieka sentence) – 2:0, 2:1, 3:1, 3:4, 4:4, Kevinam Strādniekam uzvaras vārtus gūstot 54. minūtē – 5:4. Pēc spēles šur tur gadījās lasīt, ka tiesneši nokoduši zēnus no Rumbulas lidostas angāriem. Ja uzvarētāji trīs ripas iemet vairākumā, zaudētāji – tikai vienu, virspusēji tā var arī šķist. Bet, ja zināms, ka jelgavnieki ir vairākuma lielmeistari – 25 ripas no 98 iemestas vairākumā, nu tad centieties neturēt pretinieku ar rokām (Kostjuks), neklupināt (Ozoliņš), lai jau spēles sākumā nedotu iespēju “Zemgalei” ar sešu sekunžu pauzi nonākt lielajā vairākumā. Mārtiņam Karsumam realizējot gan lielo vairākumu, gan pēc tam arī Edgara Dīķa noraidījumu (pretinieka turēšana). Un nebija jau tā, ka “Kurbads” nespēlētu 5:3 vairākumā – Kristaps Roķis un Edgars Adrians Kazaks “uzdāvināja” pilnas divas šādas laimes minūtes. Kurās “Kurbads” neko neprata panākt. Kopējās soda minūtes - 8:12, vai 6:10, ja atmetam abpusējo noraidījumu. Nu nevajag kultivēt mītu, ka Latvijā kādam (kādiem!) riebjas “Kurbads” un viņi darīs visu, lai noliktu Anda Pikāna ambīcijas pie vietas. Kāpēc neviens “nedzied”, ka sestdien Rumbulā arī tiesneši vainīgi, “Kurbadam” papildlaikā ar 4:5 zaudējot Tallinas “Panter”? Arī šajā spēlē noraidījumi bija akurāt kā Jelgavā – 8:12, vai 6:10, ja atmetam abpusējo. “Kurbadam” trīs no saviem četriem vārtiem gūstot vairākumā... 

Loģiskais secinājums: čempionāta trešā mēneša beigās “Kurbads” mazliet pieklibo. Kaut varēja uzvarēt arī Jelgavā, pieklusinot Arta Ābola dziedājumu, ka “Zemgali” neviens pamatlaikā šajā sezonā nav uzvarējis. Taisnība: “Zemgalei” ir 13 uzvaru pamatlaikos, viena – overtaimā un divi zaudējumi overtaimā. 

Šonedēļ divas lielās intrigas un abas ar... “Kurbada” līdzdalību, otrdien Imantā ar “Prizmu” un sestdien Rumbulā ar “Mogo”.   

Raženi metot 9:1 uzvarā Viļņā, Rinalds Vutkevičs (3+1) radījis intrigu rezultatīvāko spēlētāju saraksta galvgalī. Vadībā joprojām Gints Meija – 33 (20+13), tad Deivids Sarkanis – 24 (12+12), trešajā pozīcijā izvirzoties Vutkevičam – 23 (12+11), tālāk Gatis Gricinskis – 23 (8+15), Kaspars Ziemiņš – 22 (8+14) un Patriks Zabusovs – 21 (13+8).   

Jānis MATULIS