Latvijas Hokeja federācijas paziņojums!

Latvijas Hokeja federācijas vārdā tās prezidents Aigars Kalvītis pauž kategorisku nosodījumu Krievijas agresijai Ukrainā, apdraudot tās suverenitāti un graujot Eiropas demokrātijas pamatvērtības.

Latvijas Hokeja federācija solidāri atbalsta sankcijas un Krievijas izolēšanu no starptautiskās sabiedrības dažādos veidos, tai skaitā, no starptautiskā sporta.

Informēju, ka Latvijas hokeja izlase neaizvadīs divas paredzētās pārbaudes spēles Rīgā ar Krievijas olimpisko komandu un Baltkrievijas nacionālo hokeja izlasi pirms Somijā plānotā 2022.gada Pasaules čempionāta.

Latvijas hokeja federācija kopīgā iniciatīvā ar citām pasaules hokeja federācijām vērsīsies Starptautiskajā Ledus hokeja federācijā (IIHF) ar aicinājumu apturēt Krievijas hokeja federācijas un Baltkrievijas hokeja federācijas dalību Starptautiskajā Ledus hokeja federācijā, vienlaikus, atstādinot visas ietekmīgas Krievijas un Baltkrievijas amatpersonas no darba Starptautiskās Ledus hokeja federācijas padomē, komitejās un citās struktūrās.

Sporta arēnas ir skatuves cilvēcisko un demokrātisko pamatvērtību sludināšanai visā pasaulē. Suverēns miers ir neaizskarams un neapšaubāms – savstarpējai pretstāvei starp valstīm ir jāpaliek tikai sporta arēnās.

Latvijas Hokeja federācijas prezidents
Aigars Kalvītis