“Maxima” dāvina vārtsarga ekipējumu jaunajiem Rīgas hokejistiem

„Maxima Latvija”

Vakar, 15. oktobrī, turpinot nodrošināt atbalstu bērnu un jauniešu sportam, svinīgā pasākumā Rīgas hokeja kluba ICE Academy mazie hokejisti saņēma dāvanu no uzņēmuma “Maxima Latvija” jauno vārtsargu apmācības veicināšanai – pilnu vārtsarga ekipējuma komplektu. Dāvinājums pasniegts jauno Latvijas vārtsargu atbalsta programmas ietvaros, kas ir „Maxima Latvija” un Latvijas Hokeja federācijas (LHF) iniciatīva.

Jauno hokeja vārtsargu atbalsta programmas ietvaros “Maxima Latvija” 20 hokeja skolām visā Latvijā dāvina pilnu vārtsarga ekipējumu, kurā ietilpst ķivere, nūja, kājsargi, cimdi, slidas un viss pārējais, kas nepieciešams, trenējoties vārtsarga pozīcijā. Tas ir pats dārgākais ekipējums hokeja komandā, tāpēc šāds atbalsts ļaus mazajiem hokejistiem treniņu procesā vienkāršāk izmēģināt vārtsarga prasmes, bet treneriem sniegs iespēju jau laicīgi pamanīt jaunos talantus, kas nākotnē var izaugt par Latvijas hokeja izlases vārtsargiem.

 

“Vārtsargs ir pēdējais bastions, kas hokejā jau ir vairāk nekā puse no komandas. Tā ir atbildība pret visu komandu uzvaras sasniegšanā, bet vienlaicīgi tās ir fantastiskas emocijas brīžos, kad komanda tiek glābta. Latvija ir bagāta ar augsta līmeņa vārtsargiem. Ticu, ka arī šis ekipējums no “Maxima Latvija” būs pirmais solis kādam jaunam vārtsargam, kas pēc vairākiem gadiem būs arī Latvijas izlases bastions!” komentē bijušais Latvijas hokeja izlases vārtsargs Edgars Masaļskis.

 

“Ikkatra šāda iniciatīva ir vēl viena iespēja jaunajam hokejistam kļūt par nākamo hokeja zvaigzni, ko TV ekrānos vai klātienē mačos jau vēros nākamie jaunie censoņi. Liels prieks, ka “Vārtsargu programma” ir uzņēmusi lielus apgriezienus un kopā ar “Maxima Latvija” esam apciemojuši jau gandrīz visas Latvijas sporta skolas un klubus,” pauž LHF sporta menedžeris Jānis Straupe.

 

“Sadarbību ar LHF uzsākām, lai padarītu Latvijā populārāko sporta veidu hokeju pieejamāku mazajiem sportistiem un viņu ģimenēm. Savukārt tieši Vārtsargu programma tika izveidota, lai parādītu, cik liela nozīme hokeja komandā ir vārtsargam, un sniegtu iespēju katram mazajam hokejistam pārbaudīt savas prasmes šajā komandas pozīcijā. Ļoti ceram, ka jaunais ekipējuma komplekts palīdzēs arī ICE Academy hokeja kluba komandai un treneriem atrast jaunus, talantīgus vārtsargus, kas kādreiz nokļūs arī Latvijas hokeja izlases sastāvā”, stāsta uzņēmuma „Maxima Latvija” valdes loceklis Jānis Vanags.

 

“Vārtsarga loma komandā allaž ir minēta treneru aprindās kā puse no komandas. Atsevišķu spēlētāju kļūdas ne vienmēr uzreiz atspoguļojas uz tablo un izšķir spēles rezultātu, turpretim  vārtsargam vairs nav uz ko paļauties, jo viņš ir pēdējā aizsardzības līnija. Lai audzinātu komandā cieņu pret saviem vārtsargiem, ir ļoti svarīgi bērniem jau no mazotnes ļaut izmēģināt vārtsargu ampluā un saprast šīs pozīcijas nozīmīgumu un arī to, cik ļoti spēle vārtos atšķiras no spēles laukumā. Mēs šo ideju jau esam ieviesuši savā klubā un mazajās vecuma grupās katru nedēļu mums kāds cits spēlētājs stājas vārtos un izmēģina trenēties šajā pozīcijā, lai varētu atrast tieši tos audzēkņus, kuri būs dienās labi vārtu sargi un darīs to ar 100% atdevi. “Maxima” dāvinātais ekipējums mums dos iespēju jau diviem bērniem vienlaicīgi izmēģināt un spēlēt vārtos,” dalās Inguna Lukaševiča, ICE Academy vadītāja.

 

“Vārtsargu programma” uzsākta 2019. gadā, un līdz šim, kopumā investējot jau gandrīz 14 tūkstošus eiro, divdesmit Latvijas hokeja klubu bērniem ir sniegta iespēja izmēģināt vārtsarga pozīciju, radot iespēju atklāt aizvien jaunus talantus valsts sporta mērogā. Šī iniciatīva ir daļa no uzņēmuma “Maxima Latvija” kopējās atbalsta programmas bērnu un jauniešu hokeja attīstībai Latvijā, kurā kopš 2018. gada ieguldīti jau vairāk kā 350 tūkstoši eiro. Ekipējuma komplekti dāvināti sporta skolām visā Latvijā – Daugavpilī, Liepājā, Jelgavā, Mārupē, Tukumā, Ogrē, Brocēnos, Olainē, Rīgā, Ozolniekos, Talsos, Ventspilī un Valmierā.