Aizvadīta OHL preses konference

 

Trešdien, 2. septembrī, plkst. 13:00 Royal Casino Spa & Resort Hotel telpās norisinājās Optibet hokeja līgas preses konference par gaidāmās sezonas aktualitātēm - kalendāru, komandu sastāviem un izspēles kārtību. 

Optibet hokeja līgas 2020./2021. gada sezonā tiks aizvadītas 126 regulārās sezonas spēlēs, pēc kurām četras punktiem bagātākās komandas cīnīsies izslēgšanas spēlēs, lai noskaidrotu Latvijas čempionu. Pirmā spēle norisināsies 5. septembrī, plkst. 18.00 INBOX.lv ledus hallē starp komandām Olimp/Venta 2002 un HK Mogo/LSPA.

Preses konferencē tika apspriesti gaidāmās sezonas aktuālākie aspekti – komandu sastāvu izmaiņas, komandas mērķi un uzdevumi, treniņu process un citi. Olimp/Venta 2002 komanda ir mainījusi nosaukumu un treneri, kā arī noslēgusi sadarbību gan ar Venta 2002 komandu, gan HK Tukums JAHL līgas komandu. Šogad komandas galvenais treneris būs Aigars Cipruss. Arī HK Liepāja un Zemgale/LLU komandas šogad vadīs citi galvenie treneri – attiecīgi Guntis Pujāts  un Artis Ābols. 

Jāatzīmē vairāki interesanti pieteikumi komandu sastāvos.  HK Mogo/LSPA papildinājuši Robs Šremps un Rihards Marenis, bet tuvākā laikā pievienosies arī Krišjānis Rēdlihs un Oskars Bārtulis. Olimp/Venta 2002 komandā redzēsim Lauri Bajarunu, Gati Spruktu – pērnās sezonas rezultatīvāko uzbrucēju. HK Liepāja atgriezušies Mārtiņš Gipters, Egils Kalns, Arturs Mickevičs, Kārlis Ozoliņš. Zemgale/LLU rindas pastiprinājuši Roberts Jekimovs, Mārtiņš Porejs un Kirils Tambijevs, kā arī gaidāmi vēl papildinājumi no Dinamo Rīga. 

22. decembrī tiks aizvadīta Optibet hokeja līgas zvaigžņu spēle. Tika apspriesti ar Covid – 19 saistītie piesardzības pasākumi, kuros īpaši tika uzsvērts tas, ka pirmās divas rindas aiz spēlētāju soliem būs tukšas un tajās nedrīkstēs atrasties neviens cilvēks, lai maksimāli samazinātu spēlētāju kontaktu ar skatītājiem. Pirms pirmās spēles visam komandas personālam, spēlētājiem un pārstāvjiem ir jābūt negatīvam Covid – 19 testam, tomēr par turpmāko vīrusa izplatības ierobežošanu ir atbildīgi klubi, vadoties pēc OHL nolikuma Covid – 19 protokola.