Latvijas izlase pasaules čempionātā izcīna uzvaru pār Slovākiju

Foto: Edijs Pālens, Leta

Svētdien, 7. maijā Latvijas hokeja izlase otrajā pasaules čempionāta spēlē ar 3:1 (1:0, 1:0, 1;1) izcīnīja uzvaru pār Slovākijas valstsvienību.

Vārtus Latvijas izlases labā guva Jānis Sprukts, Zemgus Girgensons un Andris Džeriņš. Ļoti nozīmīgs devums komandas panākumā bija vārtsargam Elvim Merzļikinam, kurš čempionātā noturēja savus vārtus neskartus vairāk nekā piecarpus trešdaļas.

Latvijas izlasi skaitliskā pārsvara izspēlē pirmās trešdaļas vidū vadībā izvirzīja Sprukts, otrajā periodā rezultatīvs bija Girgensons un panāca 2:0, bet trešo reizi vārtsargu Janu Laco pēdējā spēles nogrieznī pārspēja Džeriņš, atjaunojot divu vārtu pārsvaru.

Par labāko spēlētāju Latvijas valstsvienības labā tika atzīts uzvaras vārtu autors Zemgus Girgensons. 

Latvijas izlase čempionātu turpinās pret Itāliju (9.maijā), Zviedriju (11. maijā) un ASV (13.maijā), bet pēdējās divas spēles grupā aizvadīs pret Krieviju (15.maijā) un mājinieci Vāciju (16.maijā). Grupas četras labākās komandas iekļūs ceturtdaļfinālā.

Bobs Hārtlijs (Latvijas izlases galvenais treneris): "Kā jau esmu teicis iepriekš, mēs veidojam jaunu Latvijas hokeja kultūru, kurā svarīgs ir smags darbs, disciplīna un paštadeve laukumā. Mēs nevaram kontrolēt lēmumus, ko pieņem tiesneši, kā arī nevaram kontrolēt to, kā spēlē pretinieki. Mēs savu uzmanību vēršam tam, ko paši varam izdarīt un tā ir mūsu spēle. Tieši tāpēc man ir jāpateicas spēlētājiem, jo viņi bloķēja metienus, cīnījās. Paši redzējāt, ka spēlētāji, kuri gāja jums garām, bija ar sasitumiem, ar brūcēm uz sejas. Mums vairākiem spēlētājiem bija traumas, taču visi atgriezās laukumā, cīnījās līdz galam, parādīja labu sniegumu, tāpēc esmu viņiem pateicīgs, jo šī bija vēl viena nozīmīga komandas uzvara." 

Zdeno Cīgers (Slovākijas izlases galvenais treneris): "Cīnījāmies loti smagi, diemžēl sākumā nevarejām iemest. Pēc tam mums vieni vārti netika ieskaitīti. Esot iedzinējos, zaudējām daudz enerģijas, jo spēlētāji ļoti gribēja atspēlēties, darīja visu, ko varēja un man viņiem nav ko pārmest."

Latvija – Slovākija 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)

Vārti: 10:24 Sprukts (Rih. Bukarts, Girgensons, vair.) 1:0, 27:26 Girgensons (Rih. Bukarts, Rob. Bukarts, vair.) 2:0, 49:09 Miklīks (Draveckis, Haščāks, vair.) 2:1, 50:36 Džeriņš (Cibuļskis, Daugaviņš) 3:1.
Soda min.: 12:37
Metieni: 22:30
Vārtsargi: Merzļikins – Laco

Saistītie raksti

Sadarbības partneri