Ivars Punnenovs par pievienošanos Latvijas izlasei un par sezonu Šveicē

Foto: Edijs Pālens Leta

Latvijas hokeja izlases kandidāti jau trešo nedēļu „Volvo SC” ledus hallē gatavojas pasaules čempionātam, kas no 5. Līdz 21. maijam norisināsies Ķelnē un Parīzē. Otrdien valstsvienības treniņnometnei pievienojās vārtsargs Ivars Punnenovs, kurš pārstāv Šveices augstākās līgas komandu Langnau „Tigers”.

„Pēc februāra pauzes runāju ar treneri (Hārtliju), kurš teica, ka pēc sezonas pēc iespējas ātrāk mani gaida izlases nometnē. Uz klubu atnāca izsaukums pievienoties izlasei, sestdien aizvadīju pēdējo spēli klubā. Pēc spēles sēdos mašīnā un devos uz Latviju”, sacīja Ivars Punnenovs.

Cik garš ceļš ir jāmēro no Langnau līdz Rīgai?

Aptuveni 2200 km. Ierados Latvijā svētdienas vakarā. Pirmdien teorētiski varēju būt treniņā, bet nolēmu izgulēties un ar svaigu galvu pievienojos izlasei otrdien.

Kādas atšķirības ar februāra nometni?

Lielas atšķirības nav. Šodien (otrdien) sākām trenēt spēli nevienādos sastāvos

Par kluba sezonu. Kā aizritēja turnīrs par vietas saglabāšanu elites līgā?

Gribējām tik izslēgšanas spēlēs, februāra pauzē mūsu komandai vēl bija sešu punktu attālumā līdz astotai vietai. Diemžēl netikām, tomēr sezonas pēdējās sešās spēlēs pirmās trīs vinnējām, un līdz ar to pēc punktiem sezona bija beigusies un saglabāta vieta elites līgā. Atlikušo sezonas daļu spēlējām prieka pēc.

Vai esi apmierināts ar savu sniegumu šajā sezonā?

Vienmēr jau var labāk. Plejofos gribējām tikt un varējām. Kopumā nav tik traki.

Tev arī ir pieredze šajā turnīrā par vietas saglabāšanu. Vai devi kādu padomu saviem komandas biedriem?

Vispirms bija sezonas pēdējās sešas spēles un tad par vietas saglabāšanu. Mums bija 11 punktu pārsvars par nākamo komandu, tāpēc spēlēt bija daudz vieglāk. Pašā sākumā vajadzēja vinnēt pāris spēles un viss. Es komandas biedriem neko neteicu, viņi paši visu saprata. Ja jau pirmo spēli vinnē, ko tur daudz ko teikt. Jāturpina tāpat.

Kā pēc sezonas no tevi atvadījās komandas vadība?

Teica, cerams, ka tiksimies Ķelnē.

Kādas tavas pārdomas par nākamo klubu sezonu?

Man ir vēl divu gadu līgums ar Langnau „Tigers”, braukšu atpakaļ un spēlēšu. Ar apstākļiem esmu apmierināts. Pilsēta ir neliela, kur gandrīz katrs tevi atpazīst. Mazā pilsētā visi kā ģimene.

 

Saistītie raksti

Sadarbības partneri