Latvijas hokeja izlases aizvada pirmo treniņu "Arēnā Rīga"

Foto: Mārtiņš Aiše

Ceturtdien, Latvijas hokeja izlase, gatavojoties pārbaudes spēlēm ar Krievijas vienību, aizvadīja pirmo treniņu "Arēnā Rīga". Pēc treniņa Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs informēja par treniņnometnē paveikto.

"Treniņnometnē viss norit ļoti labi. Spēlētāji ir ļoti priecīgi, ka šajā nedēļas nogalē aizvadīsim pārbaudes spēles ar Krieviju. Spēles savu skatītāju priekšā mums dos patīkamas emocijas. Komandas sastāvs joprojām nav pilnībā nokomplektēts, bet spēlētāju pašatdeve ir lieliska," preses konferencē teica Hārtlijs.

"Mēs, treneri, šajā laikā redzam, kā spēlētāji progresē, viņi ar katru treniņu arvien labāk saprot spēles sistēmu un uzlabo arī savas prasmes. Tagad pats labākais ir tajā, ka gandrīz katras nedēļas beigās mums būs divas pārbaudes spēles, kurās varēsim novērtēt savus spēlētājus, izvērtēt savas kļūdas un mācīties no spēles situācijām. Šīs pārbaudes spēles būs ļoti vērtīgas," uzsvēra treneris.

Hārtlijs uzteica Kasparu Daugaviņu, kurš raujas uz ledus, neraugoties uz savu savainojumu. Lai arī viņš vēl nevar aizvadīt pilnvērtīgus treniņus, viņš iedvesmo citus.

"Daugaviņš ir īsts cīnītājs. Viņš vēlas spēlēt savas valsts labā. Viņš vēl nav gatavs spēlēt, bet Kaspars vēlas būt uz ledus. Viņš ir izlases sirds un dvēsele. Esam daudz labāka komanda, kad Kaspars ir uz ledus," turpinājumā teica treneris, piebilstot, ka arī Kristaps Sotnieks ir ar komandu, kaut arī vēl nav gatavs spēlēt.

"Pirmajā pārbaudes spēlē pret Krieviju vārtus sargās Jānis Kalniņš, otrajā – Ivars Punnenovs. Ja nebūs nekādas traumas, tad visi, kuri šobrīd piedalās treniņos, spēlēs kādā no diviem mačiem. Daudzi no viņiem, protams, piedalīsies abās spēles," sastāvu ieskicēja Hārtlijs. "Daudzi jaunie spēlētāji šajā treniņnometnē ir progresējuši un parādījuši labu attieksmi, tāpēc ļoti svarīgi ir viņus atalgot ar spēli. Mēs ne tikai vēlamies izveidot komandu ar labākajiem spēlētājiem, bet arī mēs vēlamies izveidot jaunu kultūru. Es to visu uztveru ļoti nopietni. Mūsu prioritāte ir uzvarēt hokeja spēles, bet mums jācenšas viss darīt labāk," sacīja valstsvienības galvenais treneris.

Sadarbības partneri