Latvijas kausu otro gadu pēc kārtas iegūst HK "Mogo"

Foto: Jeļena Ļevšina

Piektdien, 17.februārī, HK Mogo "Optibet sporta bārs" Latvijas kausa finālā pagarinājumā ar 3:2 uzvarēja HK Kurbads.

Gandrīz 18 minūtes abu komandu vārtu vīri Henrijs Ančs un Mārtiņs Raitums atstāja savus vārtus neskartus, līdz divarpus minūtes līdz pirmās trešdaļas beigām Jānis Straupe vadībā izvirzīja HK "Kurbads". "Mogo" rezultātu izlīdzināja otrā perioda otrajā pusē, kad Rustams Begovs izgājienā pārspēja Raitumu. Ogres hokejisti vēlreiz izvirzījās vadībā mača 46.minūtē, kad pēc rikošeta ripa ieslīdēja "Mogo" vārtos, bet par vārtu autoru kļuva Renārs Valters. Pusotru minūti līdz trešā perioda beigām Ančs atstāja vārtus, dodot vietu sestajam laukuma spēlētājam, un jau pēc piecām sekundēm Rūdolfs Prūsis burzmā pie Raituma vārtiem panāca neizšķirtu 2:2!

Pagarinājuma 3.minūtē uzvaras vārtus pēc lieliskas Elvisa Želubovska piespēles guva Ronalds Cinks. Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts Henrijs Ančs, HK "Kurbads" - Mārtiņš Raitums.

Arī pagājušajā sezonā kausu izcīnīja HK "Mogo", finālā ar 4:3 uzvarot tos pašus pretiniekus - HK "Kurbads".

Oļegs Sorokins: "Mogo" galvenais treneris: "Pirmkārt, jāsaka paldies par pasākumu, jo "Arēnā Rīga" spēlējam vienu reizi gadā un tas ir īpašs notikums visai komandai. Laukumā bija divu cienīgu pretinieku cīņa, un prieks, ka beigās uzvarējām. Līdz kādai 55. minūtei pietrūka jaudas, bet nevienā brīdī netrūka ticības par saviem spēkiem. Lai cik grūts būtu mačs, trīs gadu laikā mums nekad nav trūkusi ticība, ka varam, un bieži arī pierādām, ka varam. Izturējām maču, tāpēc jānoņem cepure veterānu priekšā, jo šeit laukums ir lielāks, tāpēc ir grūtāk."

Pēteris Ostošovs: "Kurbada" galvenais treneris: "Jāapsveic Oļegs ar kārtējo uzvaru atbildīgā brīdī, un pašlaik viņa trenera meistarība ir augstāka nekā manējā. Komandai ir jāstrādā pie realizācijas. Ir jāgūst vārti, tad netiktu apspriests jautājums par pretinieku izglābšanos, jo mums bija daudz momentu, lai visu nokārtotu ātrāk. Varbūt tiešām ir jāiet uz baznīcu, lai noņemtu otrās vietas lāstu.

Domāju, laukumā bijām labāki. Ja realizētu daudzos izgājienus divatā pret vienu aizsargu… Tur nevajag nekādu gudro taktiku. Ja esi noskrējis 50 metrus līdz pretinieku vārtiem, bet neiemet, tad viss ir bijis lieks. Finālām kuriem ir jāgūst vārti? Mums iemeta trešā un ceturtā maiņa, kamēr līderi klusēja."

Latvijas kausa finālspēle

HK "Kurbads" – HK "Mogo" 2:3 (1:0, 0:1, 1:1, 0:1)
Vārti: 17:32 Straupe (Zolmanis) 1:0, 35:15 Begovs (Prūsis) 1:1, 45:33 Valters 2:1, 58:33 Prūsis (Saviels, Begovs) 2:2, 62:57 Cinks (Želubovskis) 2:3
Metieni: 39:26
Soda minūtes: 6:4
Vārtsargi: Mārtiņš Raitums – Henrijs Ančs (līdz 58:28, no 58:33)

 

Saistītie raksti

Sadarbības partneri