Bobs Hārtlijs aizvadījis semināru Latvijas treneriem

Latvijas hokeja valstsvienības galvenais treneris Bobs Hārtlijs ceturtdien aizvadījis semināru Latvijas hokeja treneriem par darba plānošanu un darba analīzi. Uz semināru bija ieradušies gandrīz visi pašmāju hokeja speciālisti - bērnu, jauniešu un Virslīgas komandu treneri. Semināru apmeklēja arī hokeja speciālisti no Lietuvas un Igaunijas.

Treneris Hārtlijs konferencē uzsvēra, ka hokejs veidojas no detaļām, treneriem liela uzmanība ir jāvērš jauno spēlētāju izglītošanai. Vecumā no 11 līdz 12 gadiem bērniem vispār nav nepieciešams stāstīt nekādas hokeja sistēmas, pamatā ir jāiemāca slidošana. Hārtlijs uzsvēra, ka jāveido ir gudri cilvēki: hokejam ir jābūt dzīves skolai. Treneriem ir atbildīgs uzdevums izglītot bērnus ne tikai hokejā, bet runāt par sāpīgām tēmām, kā alkoholu un narkotikām, kas jauniešu vecumā viņus var novest no ceļa.

Semināra pirmajā daļā kanādiešu speciālists lielāku uzmanību pievērsa teorijai, bet otrajā - deva zināšanas praktiskos jautājumos. 

Visām Latvijas hokeja skolām un klubiem Boba Hārtlija 15. februāra semināra video versija tiks izsūtīta uz epastu, tāpat būs pieejama arī trenera prezentācija. 

 

Sadarbības partneri