Hārtlijs: " Mēs izdarīsim visu, lai cīnītos par uzvaru katrā spēlē!”

Foto: Mārtiņš Aiše

Trešdien, 8. februārī Latvijas hokeja izlase "Volvo SC" hallē aizvadīja pirmo treniņu Boba Hārtlija vadībā. Preses konferencē pēc nodarbības treneris tika prezentēts Latvijas mediju pārstāvjiem, un pastāstīja par saviem pirmajiem iespaidiem šeit Latvijā, kā arī mērķiem kopā ar Latvijas izlasi.

Mums ir sastādīts intensīvs darba plāns, kas noslēgsies sestdien ar atklāto treniņu, kurā ikvienam interesentam būs iespēja arī dzirdēt Bobu Hārtliju,” preses konferences ievadā teica LHF ģenerālsekretārs Viesturs Koziols.

 Bobs Hārtlijs: "Mums bija laba sapulce, kurā vienojāmies par to, ko gribam izdarīt, kā gribam pārstāvēt Latviju. Domāju, tas ir federācijas un mans darbs – jo spēlētāji saprot, cik tas ir svarīgi, – atkārtot un atkārtot, ka vienkārši piedalīšanās pasaules čempionātā nav tas, ko Latvijas hokeja līdzjutēji sagaida. Viņi grib lepoties ar savas valsts komandu, grib redzēt, kā izlase cīnās, kā sacenšas, un šodien mēs sākām veidot šo attieksmi. Uzvara nesākas ar pirmo iemetienu, uzvara ir domāšanas veids. Ja tu tam netici pirms spēles, tad tu nevari uzvarēt, un tad nav jēgas iet laukumā. To es teicu spēlētājiem: vienīgais, kas Latvijā ir mazs, ir iedzīvotāju skaits. Mums komandā ir 20 spēlētāju un divi vārtsargi – tieši tikpat, cik pārējām izlasēm. Pasaules čempionātā nav svarīgs valsts lielums un iedzīvotāju skaits, svarīga ir vēlme uzvarēt un šī "lauvas sirds", mentalitāte, ko mēs veidojam spēlētājiem, un tas ir jādara katru dienu. Puiši šodien to saprata, un tāpēc es esmu ļoti, ļoti apmierināts ar pirmo treniņnometnes dienu", sacīja galvenais treneris.

'Vēlos pēc iespējas labāk sagatavot spēlētājus - komandu, lai viņi būtu gatavi šim turnīram. Ja visu izdarīsim pēc labākās sirdsapziņas, tad varēšu teikt, ka esmu apmierināts. Es nevēlos būt tūrsists. Mēs izdarīsim visu, lai cīnītos par uzvaru katrā spēlē!”

"Es savukārt esmu no tiem, kas grib smagi strādāt, neticu veiksmei bez ieguldīta darba. Man šis bija izaicinājums hokejā, es nekad nebiju bijis Latvijā, man tas ir kaut kas jauns. Pasaules junioru čempionātā Kanādā redzēju, kā tiek atbalstīta Latvijas izlase, un es gribētu, lai mani asociē ar šīm izjūtām, ar Latvijas hokeja līdzjutējiem un šo valsti", uzsvēra Hārtlijs

Sadarbības partneri