"Mogo" izrauj uzvaru pār "Liepāju", "Kurbadam" panākums "bullīšos" pār "Zemgali"

Foto: HK Mogo

Latvijas čempionātā hokejā notikusi līderu maiņa, jo "Mogo" pēdējā trešdaļā nodrošināja uzvaru ar 5:3 pret čempioni "Liepāju", kamēr "Zemgale/LLU" izlaida panākumu un bullīšos ar 1:2 piekāpās "Kurbadam". Abām komandām ir vienāds punktu skaits, bet "Mogo" izdevies savākt vairāk punktus savstarpējos dueļos - septiņi pret pieciem.

2015. gada Latvijas čempionei HK "Mogo" izdevās lielisks spēles ievads spēlē pret HK "Liepāja"– Raimonds Vilkoits un Jānis Ozoliņš ļāva nepilnu trīs minūšu laikā izvirzīties vadībā ar 2:0. Tomēr 2016. gada Latvijas čempione HK "Liepāja" iemeta vairākumā un mazākumā, panākdama izlīdzinājumu.

Otrās trešdaļas turpinājumā abas komandas apmainījās ar realizētiem lielajiem vairākumiem, tādējādi uzvarētājs tika noskaidrots tikai beigās. Liepājnieku vārtsargs Toms Konrāds nopelnīja noraidījumu par laika vilcināšanu, un vairākumu 58 sekunžu laikā izmantoja Edgars Kurmis. Punktu ar metienu tukšos vārtos pielika pērn "Liepājā" spēlējušais Mārtiņš Oskars Freimanis – laukuma saimnieku uzvara ar 5:3.

Otrā spēlē HK "Zemgale/LLU" 18. minūtē izvirzījās vadībā ar 1:0 pret treneri nomainījušo "Kurbadu". Laukuma saimnieki izveidoja haosu sāncenšu vārtu priekšā, un apjukumu ar metienu tukšā stūrī no tuvas distances izmantoja Olafs Aploks.

HK "Kurbads" centieni izglābties ilgu laiku cieta neveiksmes, mājiniekus glābjot arī stabam, tomēr nepilnas divas minūtes līdz beigām pirmais pie atlēkušās ripas bija Juris Upītis, kurš realizēja vairākumu – 1:1.

Pagarinājumā HK "Zemgale/LLU" nerealizēja vairākumu, kamēr pretinieku rindās Toms Hartmanis un Aleksandrs Galkins neizmantoja izgājienus vienatnē pret mājinieku vārtsargu Rihardu Cimermani, kurš bija komandas galvenais varonis.

Tādējādi uzvarētājs bija jānoskaidro bullīšos. No pirmajiem sešiem iespējas izmantoja Koba Jass un Eduards Hugo Jansons, līdz vēlreiz pienāca Upīša kārta. Viņa pirmais metiens atdūrās pret pārliktni, taču otrā iespēja tika izmantota – "Kurbada" uzvara ar 2:1.

Sadarbībā ar sportacentrs.com

Saistītie raksti

Sadarbības partneri