Rīgā viesosies Kanādas dakteru veterānu komanda "Srew n' bolt"

Kanādas veterānu komanda "Srew n' boolt" 24. un 25. janvārī Rīgā aizvadīs divas pārbaudes spēles ar Latvijas veterānu komandām "Dakteri" un "Latvijas Gāze".

 Kanādas ārstu hokeja komanda, tās līdera Dāvida Maninga vadībā jau 5-to reizi  dodas Eiropas turnejā un Rīgā bija pirms 4 gadiem. Šogad spēles sāksies Rīgā, pēc tam Viļņā un Varšavā. Jāatzīmē, ka komandas līderis ir Kanādas U-20 izlases ārsts un piedalījās nesenajā Pasaules čempionātā Kanādā, kur mūsējiem neveicās un nācās atvadīties no augstākā līmeņa grupas.

Ja iepriekš komanda galvenokārt tika nokomplektēta no spēlētājiem, kuriem spēļu tūre bija tikai kā specializēts tūrisma brauciens ar dažām hokeja spēlēm, īpaši neuztraucoties par spēļu rezultātu – tad šogad komandā , kurā ir vairāk kā 85% praktizējoši ārsti, starp 17 spēlētājiem ir daži, kuri regulāri un aktīvi spēlējuši hokeju dažādās Kanādas līgās. Komandas vidējais vecums ir 38 gadi: jaunākajam 26 – vecākajam 44 gadi. Tā piemēram komandas dalībnieks Niks Sučarskis , 29 g.v.,  4 gadus spēlējis  NCAA no Mičiganas Universitātes un bijis izlikts NHL drafta 5 raundā un vēl pirms 2 gadiem spēlējis Polijā. Džeisonam Smitam , 42.g.v. , kā pieredzējušam aizsargam ir Kalgari FLAMES spēļu pieredze 90-os gados, Jusitns Hogins pirms nedaudz vairāk kā 10 gadiem ir 3 sezonas spēlējis Ontario Hokeja līgā. 

Spēles notiks pēc starptautiskiem hokeja veterānu EUROHA apstiprinātiem noteikumiem un katras spēles laiks 3X15 min . (bez laika apturēšanas spēles periodā ). Skatītāji aicināti apmeklēt šīs hokeja spēles un ieeja būs  bez maksas. Pēc iepriekš paredzētajiem  komandu satāviem, tajās gatavojas spēlēt:

LATVIJAS GĀZE – komandas vidējais vecums 41 gads, jaunākajam spēlētājam 26, vecākajam 51 gads:

 E. Vernavs, J. Petkēvičs, M. Vilsons, N.Krūmiņš, G. Bukovskis, R. Trautmanis, E. Bedrītis, A. Siksnis, N. Šacs, G. Jonass, Z. Platkēvičs, Uldis un Andis Ozoliņi, Aleksandrs Galkins juniors  un Aleksandrs Galkins - spēlējošais treneris.

Hokeja klubs DAKTERI : komandas vidējais vecums 48 gadi, jaunākajam spēlētājam 37, vecākajam 62 gadi : J. Sorokins, G. Rudzītis, G. Kosojs, A. Balodis, V.Andersons, J. Kārkliņš, E. Zviedrs, I Vasaraudzis, N. Sējēs, I. Eglītis, A. un J. Dīcmaņi , E. Apsītis, A. Meisters, V. Briedis, A.Leja, K. Ruks, I. Krauklis, Dz. Vutkevičs, R. un E. Štrombergi, J. Lipskis, I. Volgins, P.Gerke un G. Lācis.

Datums Laiks Spēle Vieta
24.01.2017. 19:30 Latvijas Gāze - Srew n' boolt Mogo ledus halle
25.01.2017 18:30 Dakteri - Srew n' boolt

Mārupes ledus halle (Kantora iela 128)

 

Sagatavojis:

Normunds Kupcis

Sadarbības partneri