LHF disciplinārās komisijas sēdes prot. Nr.3

Šī gada 16. novembrī notika trešā 2016./2017. gada sezonas Latvijas Hokeja federācijas disciplinārās komisijas sēde, kurā tika skatīti pieci jautājumi.

1. Par U11 grupas 27. oktobra spēli starp komandām Elektrēni/DKLRM – Ogre Juniors, uz kuru Elektrēnu komanda neieradās.

Nolēma:

1.1. Piešķirt Elektrēnu komandai tehnisko zaudējumu 0:W par neierašanos uz spēli, kā arī uzdot Elektrēnu komandai segt izdevumus, saistītus ar tiesnešu apmaksu un ledus halles pakalpojumus, kas tika nodrošināti uz minēto spēli EUR 245.- apjomā, saskaņā ar LBJMH nolikumu un LHF DSN punktu 26.

1.2 Soda nauda nomaksājama līdz š.g. 1. decembrim.

 

2. Par U11 grupas 30. oktobra spēli starp komandām HK Tukums – Viļņas SLRA, kurā Viļņas komandas treneris nepakļāvās tiesneša lēmumam un aizveda komandu no spēles, nepabeidzot to.

Nolēma:

2.1.Piešķirt Viļņas komandai zaudējumu ar 0:W.

2.2.Sodīt Viļņas komandu ar naudas sodu EUR 284.- pamatojoties uz LHF DSN punktu 10, par nepakļaušanos tiesneša lēmumam un komandas aizvešanu no spēles, nepabeidzot to.

2.3 Soda nauda nomaksājama līdz š.g. 1. decembrim.

 

3. Par š.g. 30. oktobrī nenotikušo U12 grupas spēli starp komandām HS Rīga 2006 – Pārdaugava 06, uz kuru Pārdaugava 06 komanda neieradās.

Nolēma:

3.1.Pamatojoties uz abu komandu savstarpējo vienošanos atļaut pārspēlēt minēto spēli, ar notekumu, ka Pārdaugava 06 komanda apmaksā nenotikušās sacensības tiesnešu darba un ledus ļres pakalpojumu EUR 245.- saskaņā ar LBJMH nolikumu un  LHF DSN punktu 26.

3.2 Soda nauda nomaksājama līdz š.g. 1. decembrim.

 

4. Par Virslīgas š.g.9. novembra spēlē  starp komandām HK Zemgale/LLU – HK Kurbads notikušo kautiņu, kura rezultātā HK Kurbads spēlētājs Krišs Grundmanis saņēma 25. minūšu noraidījumu.

Nolēma:

4.1. Pamatojoties uz LHF DSN punktu 7.1 diskvalificēt  Krišu Grundmani uz 4 spēlēm, ieskaitot "Optibet Sporta bārs" 2017. gada Latvijas kausa izcīņas spēles.

 

5. Par HS Rīga lūgumu pārskatīt tiesneša lēmumu par piešķirtā soda atbilstību pārkāpumam U13 grupas 12. novembra spēlē starp komandām Pirāti – HS Rīga 05, kurā  HS Rīga spēlētāja K. Šilajāne guva traumu pēc pretinieku komandas hokejista T. Feņenko noteikumu pārkāpuma, par kuru viņš saņēma 2 + 2 minūšu noraidījumu.

Nolēma:

5.1. Pieņemt zināšani tiesnešu komitejas lēmumu par to, ka bez spēles videoieraksta noskatīšanās, bet tāda šajā gadījumā nav, nav iespējams spriest par pārkāpuma raksturu un smagumu.

5.2. Uzdot komandai Pirāti līdz š. g. 1. decembrim sniegt LHF paskaidrojumu ar T. Feņenko noteikumu pārkāpuma analīzi un komandas vadības secinājumiem par konkrēto noteikumu pārkāpuma epizodi.

Sadarbības partneri