LHF disciplinārās komisijas sēdes prot. Nr.2

Šī gada 28. oktobrī notika otrā 2016./2017. gada sezonas Latvijas Hokeja federācijas disciplinārās komisijas sēde, kurā tika skatīti astoņi jautājumi.

1. Par Latvijas čempionāta hokejā U 14 grupas spēlē starp Liepājas SSS – Sāga komandām š.g.10. septembrī, kurā „Sāga” komanda atteicās turpināt spēli un atstāja laukumu. Jautājums skatīts atkārtoti, noklausoties tiesnešu komitejas ziņojumu par minētās sacensības tiesnešu darba vērtējumu.

Nolēma:

1.1. Pamatojoties uz tiesnešu komitejas ziņojumu atstāt spēkā spēles rezultātu 8:3 Liepājas SSS labā., tādu, kāds tas bija brīdī, kad „Sāga” komanda atteicās turpināt sacensību.

1.2. Par nepamatotu komandas aizvešanu uz ģērbtuvēm spēles laikā, nepabeidzot to, diskvalificēt Ralfu Bukartu uz divām LBJMH spēlēm.

1.3. Brīdināt LBJMH klubu vadību un trenerus, ka līdzīgu notikumu, saistītu ar  spēles patvaļīgu pārtraukšanu  un komandas aizvešanu uz ģērbtuvēm, atkārtošanās gadījumā vainīgā komanda, pamatojoties uz hokeja spēles noteikumiem, tiks diskvalificēta un izslēgta no Latvijas jaunatnes čempionāta.

- - - - - - - 

2. Par Latvijas čempionāta hokejā U 9 grupas spēli starp „Ogre juniors” – Bārtuļa HC 37 komandām š.g. 24. septembrī, kurā spēles tiesnesis uzsāka sacensību nepārliecinoties vai abu komandu spēlētājiem ir, atbilstoši LBJMH  nolikumam,  lentītes uz rokām vai uzlīmes uz ķiverēm, kā rezultātā pēc mača abas komandas iesniedza protestus, apstrīdot spēles rezultātu.

Nolēma:

2.1. Pamatojoties uz hokeja spēles noteikumiem, atstāt spēkā 24. septembra turnīrā fiksēto spēles rezultātu.

2.2. Brīdināt visu klubu vadītājus nepieļaut savas komandas vecāku tiešos kontaktus ar pretinieku komandas spēlētājiem un apvainojumu izteikšanu viņiem. Noteikumu neievērošanas gadījumā vainīgais klubs tiks sodīts ar naudas sodu par bērnu tiesību aizsardzības neievērošanu.

- - - - - - - 

3. Par š.g. 23. oktobrī nenotikušajām LBJMH U 16 un U 12 grupas spēlēm „Daugavas” ledus hallē, sakarā ar ledus laukuma slikto kvalitāti, vairākām atklātām vietām bez ledus seguma.

Nolēma:

3.1. Pamatojoties uz radušos ārkārtas situāciju ledus hallē, kompresoru darbības traucējumu rezultātā, atļaut „Daugava” un HS „Rīga”2002, kā arī „Sāga” un „Pārdaugava”2005 komandām vienoties par minēto sacensību nospēlēšanu līdz 31.12.2016.

- - - - - - - 

4. Par Jāņa Tomana iesniegumu, par to, ka kluba „Sāga” atteikšanos parakstīt viņa dēla pārejas karti uz klubu „OZO Stars”

Nolēma:

4.1. Pamatojoties uz LHF nolikumu par spēlētāju pārejām, „Sāga” ir tiesīga līdz sezonas beigām neparakstīt spēlētāja pārejas karti, pamatojoties uz noslēgto vienošanos ar bērna vecāku par viņa dēla spēlēšanu klubā.

4.2. Ņemot vērā cilvēcisko faktoru ieteikt J. Tomanam un kluba vadībai tikties un atrisināt jautājumu, izprotot arī jaunā hokejista vēlēšanos.

- - - - - - - 

5. Par LBJMH 23. oktobra U 12 grupas spēli starp „Šaulys” un Talsu HK komandām, kurā tiesneši „Šaulys” komandā konstatēja četrus spēlētājus, kuri bija pieteikti sacensībai zem citiem uzvārdiem..

Nolēma:

5.1. Pamatojoties uz LHF DSN punktu 18.2. sodīt „Šaulys” komandas treneri Vladimiru Parhomenko ar naudas sodu EUR 142.-

5.2. Soda nauda nomaksājama līdz 2016. gada 12. novembrim.

5.3. Pamatojoties uz LBJMH nolikuma sadaļu ”Dalībnieki” anulēt fiksēto spēles rezultātu un piešķirt  „Saulys” komandai zaudējumu ar rezultātu 0:W.

5.4. Brīdināt minētajā sacensībā zem cita uzvārda iesaistītos hokejistus, ka situācijas atkārtošanās gadījumā viņi tiks diskvalificēti pamatojoties uz LHF DSN 16.

- - - - - - - 

6. Par „Pārdaugava”06 komandas neierašanos 9. oktobrī un U 11 grupas spēli ar Viļņas komandu.

Nolēma:

6.1. Pamatojoties uz  LBJMH nolikuma sadaļu „Neierašanās, atteikšanās ierasties uz spēli” piešķirt „Pārdaugava” 06  komandai zaudējumu ar 0:W.

7. Par U 11 grupas komandas HS „Rīga” 2007 vecāku neadekvāto uzvešanos, izsakot draudus spēles tiesnešiem, pēc minētās komandas spēles ar „Pārdaugava” 06 š. g. 27. oktobrī.

- - - - - - - 

Nolēma:

7.1. Brīdināt HS „Rīga” vadību par līdzīgu gadījumu atkārtošanās nepieļaušanu un norādīt, ka brīdinājuma neievērošanas gadījumā klubs tiks sodīts pamatojoties uz LHF DSN punktiem 12 un 26.

- - - - - - - 

8. Par incidentu spēles tiesnešu ģērbtuvē, kurā pēc U 13 grupas spēles starp komandām „Pirāti” un HS „Rīga” 04, bez uzaicinājuma ienāca un izteica pārmetumus tiesnešiem komandas „Pirāti” pilnvarotais pārstāvis Vladimirs Rešetņikovs.

Nolēma:

8.1. Pamatojoties uz LHF DSN punktu 13. sodīt Vladimiru Rešetņikovu ar naudas sodu EUR. 142,-.

8.2. Naudas sods nomaksājams līdz š. g. 12. novembrim.

Sadarbības partneri