Startējusi PČ biļešu tirdzniecības trešā fāze

Foto: www.skyscrapercity.com

2017. gada pasaules čempionāta hokejā organizētāji ir ļoti naski un darbojas ļoti savlaicīgi, vismaz, ja salīdzina ar iepriekšējo gadu rīkotājiem. Tas atspoguļojas arī spēļu biļešu tirdzniecībā. Jau 27. septembrī startēja biļešu tirdzniecības trešā fāze – dienas spēļu komplektu nonākšana pārdošanā.

2017. gada pasaules čempionāta hokejā organizētāji ir ļoti naski un darbojas ļoti savlaicīgi, vismaz, ja salīdzina ar iepriekšējo gadu rīkotājiem. Tas atspoguļojas arī spēļu biļešu tirdzniecībā. Jau 27. septembrī startēja biļešu tirdzniecības trešā fāze – dienas spēļu komplektu nonākšana pārdošanā.

Organizatori kā vienu no galvenajiem plusiem min to, ka dienas biļešu komplektu pērkot, viena biļete izmaksā līdz pat desmit procentiem lētāk, nekā pērkot atsevišķas spēļu biļetes. Turklāt, komplektu pircēji tiks arī pie labākajām sēdvietām.

“Mūsu rezervēšanas sistēmas ir gatavas maksimālajai tirdzniecības jaudai. Daudziem šī ir ļoti svarīga tirdzniecības fāze, it īpaši hokeja faniem no citām valstī, kas vēlas redzēt visas konkrētās dienas spēles,” norādījis Vācijas puses orgkomitejas galva Henners Zigfelds. Savukārt viņa Francijas kolēģis Ēriks Roperts piebildis, ka jau iepriekšējos čempionātos šajā fāzē pārdots liels biļešu skaits, it īpaši dienās, kad spēlē mājinieki.

Ķelnē iepriekšpārdošanā pasūtīts iespaidīgs biļešu skaits. Taču vēl tagad uz Vācijas spēlēm esot pieejami ap 10 tūkstošiem biļešu. Te gan vietā piebilst, ka Ķelnē hokeja mājvieta LanXess arena spēj uzņemt 18 500 skatītājus.

Ķelnē čempionāta rīkotāji piedāvā iegādāties piecu kategoriju biļetes. Dienas biļešu komplekti maksā: 1. kategorija divas spēles 108 EUR, trīs spēles 161 EUR; 2. kategorija divas spēles 90 EUR, trīs spēles 134 EUR; 3. kategorija divas spēles 72 EUR, trīs spēles 107 EUR, 4. kategorija divas spēles 54 EUR, trīs spēles 80 EUR; 5. kategorija (stāvvietas aiz vārtiem) divas spēles 36 EUR, trīs spēles 53 EUR. Starp citu, biļetes ir mazliet dārgākas, nekā tas norādīts iepriekš publicētajos reklāmas materiālos, bet tā jau ir ierasta prakse.

Šobrīd tiek solīts, ka atsevišķu biļešu pārdošana sāksies pavasarī. Precīzs laiks gan netiek dots, jo viss būšot atkarīgs no situācijas, cik labi veiksies dienas biļešu komplektu tirdzniecība. Taču tad attiecīgi viena biļete maksāšot 1. kategorijas 59 EUR, 2. kategorija 49 EUR, 3. kategorija 39 EUR, 4. kategorija 29 EUR un 5. kategorija 19 EUR. Laikus brīdinām, ka šīs ir organizētāju prezentētās cenas, kuras brīdī, kad tiks uzsākta reālā biļešu tirdzniecība, var kļūt par pāris eiro dārgākas, kā jau tas notiek ik gadu.

Jārēķinās gan, ka papildus pasūtītajām biļetēm ir jāmaksā arī par to piegādi. No Vācijas uz Latviju piegādes cena 34,90 EUR.  Vismaz pagaidām no šīs maksas izvairīties nav iespējams, tā kā vismaz pagaidām biļetes pdf formātā nav pieejamas.

 Aktuāls jautājums – pirkt tagad, vai nogaidīt? Portāls Sportadraugiem.lv iesaka nogaidīt, kad pārdošanā būs atsevišķu spēļu biļetes. Pirmkārt jau tādēļ, ka arēna tiešām ir liela un maz ticams, ka visas biļetes būs izpārdotas. Otrkārt, Vācija nav tipiska hokeja mīļotāju zeme, lai gan Ķelnē hokejs esot gana iecienīts sporta veids. Kā norādīja LanXess arēnas pārstāvis Tomašs Grenke, spēlējot mājas komandai Kölner Haie (Ķelnes Haizivis), fanu skaits ir ļoti iespaidīgs – otrajā vietā Eiropā aiz Šveices komandas SC Bern.  

Biļetes uz pasaules čempionāta spēlēm var iegādātāties ŠEIT>>> tickets.iihfworlds2017.com

Sadarbībā ar Sportadraugiem.lv

Sadarbības partneri