Latvijas klubu izlase novembrī plāno tikties ar Lietuvas un Igaunijas valstsvienībām

Foto: Mārtiņš Aiše

Panākta mutiska vienošanās, ka novembra sākumā Latvijas Virslīgas klubu izlase Tallinā "Baltic Challenge Cup" ietvaros aizvadīs mačus ar Igaunijas, Lietuvas valstsvienībām, kā arī kādu no Somijas spēcīgākās līgas klubiem.

"Ar Lietuvas un Igaunijas federācijām esam nonākuši pie slēdziena, ka vajadzētu atjaunot Baltijas hokeja turnīru. Mutiski ir panākta vienošanās, cerams, ka tuvākajā laikā visu izdosies apstiprināt ar parakstiem," norādīja Latvijas Hokeja federācijas ģenerālsekretārs Māris Baldonieks.

"Turnīrā startētu Latvijas čempionāta klubu izlase, kas 5., 6. un 7. novembrī Tallinā pēc ilgiem gadiem piedalītos Baltijas turnīrā," turpināja Baldonieks. "Uzskatu, ka tas būtu atbalsts arī mūsu kaimiņvalstīm. Mēs tomēr esam soli priekšā, lai gan ne pārāk tālu, jo abas spēlē pirmajā divīzijā, un ar zināmām tradīcijām."

Kā norādīja Baldonieks, turnīrā startētu Lietuvas un Igaunijas valstsvienības, kuras laukumā sūtītu maksimāli labākos sastāvus. Tāpat mājinieki strādā pie ceturtās vienības piesaistīšanas, un tā būšot no Somijas spēcīgākās līgas. Igauņu labākais uzbrucējs Roberts Roba, kurš pasaules čempionātā piecās spēlēs savāca astoņus punktus, starpsezonā pievienojās pagājušās sezonas pusfinālistei Jiveskiles JYP. "Līmenis būs ļoti augsts, tāpēc arī mēs nedrīkstam pasākumam pagriezt muguru," sacīja Baldonieks.

"Šāds turnīrs arī būtu stimuls perspektīvajiem hokejistiem tiekties uz augšu, attīstīties un sasniegt Latvijas pieaugušo izlases līmeni. Jāpiedalās ar maksimālu atdevi un izpratni," noslēdza Baldonieks, piebilstot, ka vēl nav notikušas sarunas un nav uzklausītas Latvijas Virslīgas klubu domas. "Manā uztverē turnīrs ir vajadzīgs Latvijas hokeja attīstībai."

Teksts: Sportacentrs.com

Sadarbības partneri