LHF valdes sēdes 7. aprīļa lēmumi

7. aprīlī notika Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ikmēneša valdes sēde. Dienas kārtībā bija jautājumi par:- Latvijas U18 hokeja izlases gatavošanās pasaules čempionātam;- Latvijas čempionātu norise;- Disciplinārās komitejas prot. Nr. 9. apstiprināšana;- - Disciplinārās komitejas prot. Nr. 10. apstiprināšana.

Par Latvijas U18 hokeja izlases gatavošos pasaules čempionātam LHF valdi informēja LHF ģenerālsekretārs Māris Baldonieks. Viņš atzina, ka „Volvo SC” ledus hallē sekmīgi tika aizvadīta nedēļu gara treniņnometne, kuras ietvaros tika aizvadīta pārbaudes spēle ar Latvijas hokeja izlases rezerves komanda. Uz ASV U18 izlase dodas 23 spēlētāju sastāvā, kur pievienosies vēl trīs kandidāti. Pēc pārbaudes spēlēm ar Dānijas izlasi un ASV sastādīto U18 reģionālo izlasi tiks nosaukts sastāvs pasaules čempionātam. Latvijas U18 izlases pretinieki pasaules čempionātā Krievija, ASV, Zviedrija un Šveice. LHF valde U18 hokeja izlasei izvirzīja uzdevumu iekļūt ceturtdaļfinālā.

Par Latvijas čempionātu gaitu LHF valdi iepazīstināja LHF sporta direktors Mārtiņš Pagodkins. Viņš sacīja, ka Virslīgas finālsērijā tiek aizvadītas izšķirošās spēlēs par zelta medaļām. Savukārt nākamnedēļ sākas 1. līgas izslēgšanas spēles, kurā piedalīsies četras labākas regulārās sezonas komandas. Bērnu un jaunatnes hokeja čempionātā vairākās grupās jau ir noskaidroti uzvarētāji un godalgoto vietu ieguvēji.

LHF valde izskatīja „Lido” komandas iesniegumu, kurā tā apstrīdēja 2016. gada 5. februāra 9. disciplinārās komisijas lēmumu nr. 1. LHF valde uzdeva šo jautājumu nodot atkārtotai izskatīšanai LHF disciplinārai komisijai, pieaicinot visas iesaistītās puses.

LHF valde izskatīja HK „Venta2002” komandas iesniegumu, kurā tā apstrīdēja 2016. gada 10. marta 10. disciplinārās komisijas lēmumu nr. 3. LHF valde atstāja spēkā disciplinārās komisijas lēmumu bez izmaiņām.

Par Latvijas hokeja statistiku 2015./16.gada sezonā LHF valdi iepazīstināja LHF sporta direktors Mārtiņš Pagodkins. Viņš atzina, ka salīdzinot ar iepriekšējo gadu, par 850 hokejistiem ir pieaudzis kopējais Latvijas reģistrēto hokejistu skaits. Pērn 5841, šogad 6691. Kā rāda statistika, tad puse ir uz amatieru rēķina. Nedaudz krities ir sieviešu hokejistu skaits. Pārējos rādītājos ir bijis hokejistu īpatsvara palielinājums.

Sadarbības partneri