LHF valdes lēmums

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) valde noraidījusi HK "Kurbads" iesniegto apelāciju.

Pēc 21.marta OHL finālsērijas spēles starp HK "Kurbads" un HK "MOGO" komandām HK "Kurbads" iesniedza LHF Disciplinārai komisijai protestu par neatļauta spēlētāja piedalīšonos spēlē.

LHF Disciplinārā Komisija iepazinās ar lietas materiālu un protesta saturu, kā arī uzklausīja Sporta Direktora un Sacensību Direktora ziņojumus par šo situāciju. 

LHF Disciplinārā komisija 22.marta sēdē nolēma:

1.1. Pamatojoties uz to, ka LHF nolikums Par spēlētāju pāreju, kā arī Optibet Hokeja Līgas sacensību nolikums attiecas tikai uz LHF rīkotajām sacensībām, proti, jebkādās citās līgās, čempionātos vai turnīros startējošo klubu spēlētāju pārejas nav LHF kompentencē. Konkrētajā gadījumā LHF rīkoto čempionātu ietvaros spēlētāja pāreja nav notikusi, pēc analoģijas pielīdzinot situāciju spēlētāju rotācijām starp "Dinamo Riga" un "HK Liepāja" vai jebkuru citu LHF rīkotajās sacensībās piedalošos klubu, kur nevienā no šiem gadījumiem LHF netika iesniegtas un nebija nepieciešams pieprasīt LHF spēlētāju pārejas kartes. Tā kā LHF nolikuma Par spēlētāja pāreju, OHL sacensību nolikuma un Disciplināro sodu nolikuma pārkāpumi nav konstatēti, protests tiek noraidīts.

Pēc protesta noraidīšanas HK "Kurbads" vērsās ar apelāciju pie Latvijas Hokeja federācijas valdes. LHF vēlreiz rūpīgi iepazinās ar lietas būtību un noraidīja "Kurbads" komandas sniegto apelāciju.