LHF valdes 13. februāra lēmumi

13. februārī notika Latvijas Hokeja federācijas (LHF) valdes sēde. Dienas kārtībā bija jautājumi par: - Latvijas hokeja izlases galvenā trenera Roberta Hārtlija atskaite par aizvadīto treniņnometni; - ziņojums par Igaunijas, Lietuvas un Latvijas hokeja federāciju vadības tikšanos; Latvijas studentu izlases galvenā trenera atskaite par Universiādi Almati; - Par Latvijas kausa finālu.

Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Roberts (Bobs) Hārtlijs informēja LHF valdi par pagājušās nedēļas 4 dienu treniņnometni. Kanādas speciālists atzina, ka viss tika noorganizēts profesionālā līmenī:  "Treniņnometne bija lieliska, īpaši noslēdzot to ar Latvijas HOKEJA DIENAS pasākumu "Volvo" hallē. Lieliska atmosfēra gan tribīnēs, gan kopā ar mazajiem hokejistiem uz ledus. Domāju, ka sestdien ikviens devās mājās priecīgs par vadīto laiku. Esmu lepns un gandarīts par treniņnometnē padarīto četru dienu darbu", sacīja Hārtlijs.

Galvenais treneris arī iezīmēja, ka nākamā treniņnometne, gatavojoties čempionātam tiks sākta 6. martā. Nometnes ietvaros tiks aizvadītas 10 pārbaudes spēles. Pirmie pārbaudes mači ir paredzēti 1. un 2. aprīlī „Arēnā Rīga” ar Krievijas Olimpisko izlasi. Turpinājumā „Euro Hokey Challenge” turnīra ietvaros 7. un 8. aprīlī Daugavpilī Latvijas izlasei paredzētas divas spēles ar Baltkrieviju. 14. un 15. aprīlī izbraukumā pret Zviedriju, 21. un 22. aprīlī „Arēnā Rīga” ar Franciju. Pēdējās pārbaudes spēles pirms pasaules čempionāta tiks aizvadītas 30. aprīlī un 1. maijā izbraukumā pret Vāciju.

LHF valdē tika informēts par Igaunijas, Lietuvas un Latvijas hokeja federāciju vadības tikšanos kopīgā seminārā Rīgā. Tikšanās laikā tika diskutēts par „Baltic Challenge Cup” turnīra norisi nākotnē, kā piemēru minot, sezonas laikā organizējot trīs turnīrus, katru savā Baltijas valstī. Šobrīd tiek strādāts pie turnīra nolikuma projekta un izspēles kārtības. Tāpat tika diskutēts par Baltijas klubu sadarbību bērnu un jaunatnes, kā arī virslīgas līmenī.  Sīkāk te.

Par Latvijas studentu hokeja izlases startu Kazahstānas pilsētā Almati notiekošajā pasaules ziemas Universiādē atskaitījās galvenais treneris Gints Bikars. Latvijas studentu izlases treneris atzina, ka apakšgrupā trijās spēlēs tika izcīnītas divas uzvaras, kas ļāva iekļūt labāko astoņu komandu pulkā. Ceturtdaļfinālā mūsu komandas pretinieki bija Kanādas studenti. Līdzīgā spēlē tika piedzīvots zaudējums ar 2:5. Galvenais treneris atzina, ka lūzuma punkts spēlē bija neveiksmīgi ielaistie vārti deviņas sekundes pirms otrās trešdaļas beigām. Sacensību turpinājumā cīņā par 5.-8. vietu ar 7:3 tika uzveikta Japāna un 4:5 piedzīvots zaudējums pret Slovākiju. Kopvērtējumā Latvijas studentu hokeja izlase ierindojās sestajā vietā, kas ir visu laiku labākais Latvijas izlases sasniegums pasaules ziemas Universiādes hokeja turnīros. Nākamā pasaules ziemas Universiāde norisināsies pēc diviem gadiem Krievijas pilsētā Krasnojarskā.

LHF valdē tika informēts, ka šo piektdien, 17. februārī „Arēnā Rīga” norisināsies „Optibet Sporta bārs” 2017. gada Latvijas kausa fināls, kurā savā starpā sacentīsies HK „Kurbads” pret HK „Mogo”. Spēles sākums paredzēts plkst. 19:30, tiešraide LTV7.