LHF disciplinārās komisijas sēdes prot. Nr.6

Šī gada 26. janvārī notika sestā 2016./2017. gada sezonas Latvijas Hokeja federācijas disciplinārās komisijas sēde, kurā tika skatīti pieci jautājumi.

1. Par HS Rīga komandas trenera R. Freiberga ierašanos š. g. 7. janvārī uz spēli Liepājā U 14 grupā, nespējot iesniegt spēles sekretariātam spēlētāju licences.

Nolēma:

1.1. Pamatojoties uz LHF DSN  punktiem 17.2 un 26. sodīt komandas HS Rīga treneri R.Freibergu ar 36 EUR par nespēju nodrošināt spēlētāju licenču ieniegšanu tiesnešiem uz konkrēto spēli.

 

2. Par kluba Sāga lūgumu samazināt ar LHF DSN protokolā nr. 5 no 2016. g. 20. decembra hokejistam S. R. Siņičenko piešķirto diskvalifikāciju uz piecām spēlēm, jo spēriens pretiniekam esot bijis netīšs.

Nolēma:

2.1. Pamatojoties uz LHF DSN punktu 26, pēc video ieraksta noskatīšanās, atzīt, ka sods ticis piemērots atbilstoši un paliek spēkā iepriekšējās sēdes lēmums.

 

3. Par Valmieras kluba iesniegto izrakstu no ambulatorā  pacienta medicīniskās kartes par š. g. 15. janvāra 1. līgas spēlē starp Liepāja juniors un HK Valmiera/BSS Valmieras hokejista Paula Krūmiņa gūto traumu pēc Liepāja juniors hokejista R. Štelmahera noteikumu pārkāpuma.

Nolēma:

3.1. Izskatot izrakstu no P.Krūmiņa ambulatorā pacienta medicīniskās kartes un spēles tiesneša ziņojumu par piešķirto sodu vainīgajam, atzīt, ka spēles tiesneša sods noteikumu pārkāpējam bijis atbilstošs pārkāpumam un paliek spēkā spēles Liepāja juniors hokejistam R. Štelmaheram piešķirtais sods 5+20 minūtes .

 

4. Par pārkāpumiem līdz 29. janvārim diskvalificētā Jelgavas LSS hokejista Artūra Karašas piedalīšanos LBJMH spēlēs U 14 un U 16 grupās š. g. 21. un 22. janvārī.

Nolēma:

4.1. Pamatojoties uz LHF DSN punktu 26 anulēt spēlētāja A. Karašas  gūtos vārtus un piespēles U 14 grupas spēlē Jelgavas LSS I – HK Tukums, nosakot spēles gala rezultātu 9:0 Jelgavas LSS I labā un U 16 spēlē Jelgavas LSS – Brocēnu NBJSS, nosakot spēles gala rezultātu 4:2 Brocēnu NBSS labā.

4.2. Noteikt, ka A. Karašas diskvalifikācija uz divām spēlēm U 14 grupā paliek spēkā, tā izciešama nekavējoties un diskavalifikācijas laikā attiecināma arī uz U 16 grupas spēlēm.

4.3. Pamatojoties uz LHF DSN punktu 26 sodīt Jelgavas LSS komandas treneri M.Mežuli ar 36 EUR naudas sodu par neatļauta spēlētāja izlaišanu laukumā.

4.4. Brīdināt spēlētāju A.Karašu, ka lielā soda atkārtošanās gadījumā, viņš tiks izsaukts uz disciplinārās komisijas sēdi daudzo pārkāpumu izvērtēšanai.

 

5. Par Normunda Stara iesniegumu sakarā ar š.g. 15. janvāra U 16 grupas spēli starp Jūrmalas SS un Jelgavas LSS, kurā par sitienu pretiniekam ar nūju uz 5+20 minūtēm tika noraidīts Jelgavas LSS spēlētājs Artūrs Karaša.

Nolēma:

5.1. Izskatot N. Stara iesniegumu un spēles tiesneša ziņojumu par minēto pārkāpumu, kā arī, ņemot vērā  protokola 4. punktā minēto par A. Karašas diskvalifikāciju, atzīt, ka spēles tiesnesis sodu piemērojis atbilstoši pārkāpumam un tas paliek spēkā.