LHF valdes sēdes 23. janvāra lēmumi

23. janvārī notika kārtējā Latvijas Hokeja federācijas (LHF) valdes sēde. Dienas kārtībā tika skatīti jautājumi par: - Latvijas U17 hokeja izlases dalību jaunatnes ziemas Olimpiādē Turcijā; - Par Rīgas un Minskas pieteikumu 2021. gada pasaules čempionāta rīkošanu.

Par Latvijas U17 hokeja izlases dalību jaunatnes ziemas Olimpiādē Turcijas pilsētā Erzurumā LHF valdi informēja izlases menedžeris Renārs Freibergs. Freibergs atzina, ka no 25 Latvijas U17 hokeja izlases kandidātu vecākiem, 23 ir devuši rakstisku piekrišanu dalībai jaunatnes Olimpiādē. LHF ir devusi savu atbalstu šo sacensību dalībai, jo ne Starptautiskā Olimpiskā komiteja, ne Latvijas Olimpiskā komiteja, izvērtējot riskus, nav lēmuši par šī pasākuma neapmeklēšanu.

Eiropas jaunatnes ziemas Olimpiāde norisināsies no 11. līdz 17. februārim, kurā piedalīsies sešās hokeja komandas: Latvija, Krievija, Francija, Slovākija, Baltkrievija, Turcija. Sagatavošanās posmā 4. un 5. februārī Jelgavā tiks aizvadītas divas pārbaudes spēles ar Baltkrievijas U16 izlasi. Par Latvijas U17 izlases galveno treneri nozīmēts Valērijs Kuļibaba, viņam asistēs Andrejs Ignatovičs.

Par Rīgas un Minskas pieteikumu 2021. gada pasaules čempionāta rīkošanai, LHF valdi informēja LHF prezidents Aigars Kalvītis. Prezidents atzina, ka pagājušajā nedēļā Minskā tika organizēta preses konference un parakstīs līgums ar Baltkrievijas hokeja federāciju par kopīgu kandidēšanu uz pasaules čempionāta rīkošanu. Preses konferencē piedalījās abu federāciju prezidenti, kā arī Minskas un Rīgas mēri. „Šajā brīdi, kad Rīga ir kopā ar Minsku, mēs esam vērā ņemams spēks. Ir daudz aspektu: līdzjutēji, mīlestība pret hokeju, infrastruktūra, prestižs. Darāmā ir ļoti daudz, šobrīd sāksies darbs pie balsu vākšanas, lai kongresā iegūtu atbalstu. Kopā ar Minsku esam vērā ņemams spēks. Jā, Somija ir hokeja lielvalsts, bet Baltkrievija un Latvija – hokeja sirds,” sacīja LHF vadītājs.”

Sakarā ar pieteikuma iesniegšanu kopā ar Minsku par 2021. gada pasaules čempionāta rīkošanu, LHF valde apstiprināja darba grupas izveidi un pasākuma plānu līdz šī gada februāra vidum.