LHF disciplinārās komisijas sēdes prot. Nr.5

Šī gada 20. decembrī notika piektā 2016./2017. gada sezonas Latvijas Hokeja federācijas disciplinārās komisijas sēde, kurā tika skatīti pieci jautājumi.

1. Par LBJMH 11.decembra U 16 grupas spēlē starp Prizma/Pārdaugava – HC Klaipeda komandām notikušo kautiņu un Prizma/Pārdaugava hokejistu iziešanu laukumā no rezervistu soliņā konfrontācijas laikā

Nolēma:

1.1.Pamatojoties uz LHF DSN punktu 7.1. par kautiņa izraisīšanu diskvalificēt Emīlu Ērgli (Prizma/Pārdaugava) uz četrām (4) LBJMH spēlēm.

1.2. Pamatojoties uz tiesnešu komitejas vērtējumu, mainīt Matam Mikalauskam (HC Klaipeda) tiesneša piešķirto sodu no 5+20 uz 25 minūtēm.

1.3. Pamatojoties uz LHF DSN punktu 7.2, par līdzdalību kautiņā diskvalificēt Matu Mikalausku (HC Klaipeda) uz trīs (3) LBJMH spēlēm.

1.4. Pamatojoties uz LHF DSN punktu 26. diskvalificēt Matīsu Briedi (Prizma/Pārdaugava) uz vienu spēli par iziešanu laukumā no rezervistu soliņa kautiņa laikā.

 

2. Par kluba Sāga spēlētāja Sanda Rustama Siņičenko  noraidījumu no laukuma uz 25 minūtēm par spērienu pretiniekam  š.g. 10. decembra  U 14 grupas spēlē HK Sāga – HC Klaipeda

Nolēma:

2.1. Pamatojoties uz LHF DSN punktu 15.1 diskvalificēt Sandi Rustamu Siņičenko uz piecām (5) spēlēm par speršanu pretiniekam.

 

3. Pa Latvijas čempionāta 1. līgas 11. decembra spēlē starp Venta 2002 – Jūrmalas SS , Jūmalas komanda izgāja laukumā 15 spēlētāju sastāvā, pārkāpjot Latvijas meistarsacīkšu virslīgā un I līgā reglamenta 13. sadļas noteikumu..

Nolēma:

3.1. Pamatojoties uz Latvijas meistarsacīkšu virslīgā un 1. līgā reglamenta 13. sadaļas noteikumiem Jūrmalas SS jāsamaksā 50.- EUR soda nauda līdz 2017. gada 2. janvārim.

 

4. Par hokeja spēles laukuma nepilnīgu apgaismojumu Liepājas OC ledus hallē š.g. 11. decembrī LBJMH U 16 grupas spēlē starp Liepājas SSS – HK Tukums komandām un U 12 grupas spēlē starp Liepājas SSS – Talsu HK/NSS.

Nolēma:

4.1. Brīdināt Liepājas OC ledus halli par nepietiekama apgaismojuma ieslēgšanas nepieļaujamību LBJMH spēļu laikā, kas var izraisīt spēlētāju traumas.

4.2. Uzdot Liepājas OC ledus hallei turpmāk Latvijas čempionātu spēļu laikā nodrošināt pilna apgaismojuma ieslēgšanu ledus laukumā, tajā skaitā arī LBJMH spēļu laikā.

 

5. Par Vladimira Rešetņikova lūgumu pārskatīt LHF disciplinārās komisijas lēmuma Nr. 2. no 2016. gada 28. oktobra punktu 8. par viņa sodīšanu ar naudas sodu,

Nolēma:

5.1. Nākamajā komisijas sēdē atkārtoti izskatīt un izvērtēt notikušo incidentu ar tiesnešu ģērbtuvē, sakarā ar papildu informāciju minētajā jautājumā.