Latvijas izlases kandidāti sāk gatavoties pasaules čempionātam

Foto: Mārtiņš Aiše

Divus mēnešus pirms pasaules čempionāta pirmās spēles, 6. martā Latvijas hokeja izlases kandidāti Boba Hārtlija vadībā pulcējās uz pirmo oficiālo treniņu. Uz pirmo treniņnometnes posmu ir uzaicināti 26 spēlētāji: divi vārtsargi, astoņi aizsargi un 16 uzbrucēji.

Tuvāk pirmajām pārbaudes spēlēm, Latvijas hokeja izlases treniņnometni papildinās vairāki hokejisti, kuriem sezona savos klubos jau būs beigusies.

Diemžēl traumas dēļ čempionātam negatavosies Miķelis Rēdlihs. Traumēts ir arī Kaspars Daugaviņš un Krišjānis Rēdlihs, kurš individuāli strādā svaru zālē.

Gatavojoties pasaules čempionāta, Latvijas hokeja izlase aizvadīs desmit pārbaudes spēles: Pirmie pārbaudes mači ir paredzēti 1. un 2. aprīlī „Arēnā Rīga” ar Krievijas izlasi. Turpinājumā „Euro Hokey Challenge” turnīra ietvaros 7. un 8. aprīlī Daugavpilī Latvijas izlasei paredzētas divas spēles ar Baltkrieviju. 14. un 15. aprīlī izbraukumā pret Zviedriju, 21. un 22. aprīlī „Arēnā Rīga” ar Franciju. Pēdējās pārbaudes spēles pirms pasaules čempionāta tiks aizvadītas 30. aprīlī un 1. maijā izbraukumā pret Vāciju. 

Bobs Hārtlijs pēc pirmā treniņa: "Esmu patīkami pārsteigts. Spēlētāji izskatījās ļoti labi. Domāju, ka “sistēmā būs rūsa”, bet nē. Mēs visi saprotam, ka sagatavošanās posms ilgs divus mēnešus, taču priekš pirmā treniņa viss bija labi. Pirmais uzdevums ir iepazīt vienam otru. Es gribu iepazīt spēlētājus, bet viņi - izzināt treneru korpusu. Tas palīdzēs turpmākajā sadarbībā. Katru dienu pirms došanās uz ledus rīkojam sapulces. Tāpat šajā treniņnometnē būs arī kopīgi komandas pasākumi, kur varēšu iepazīties ar spēlētāju ģimenēm. Mēs uz čempionātu dosimies kā ģimene, nevis tikai kā komanda. Mūsu uzdevums čempionātā būs prezentēt Latviju kā valsti. Katram trenerim ir sava pieeja, man ir savs skatījums uz to, kā gribu redzēt komandu spēlējam."

Latvijas hokeja izlases kandidātu saraksts (06.03.2017. Volvo SC)

Vārtsargi: Jānis Kalniņš (Rīgas „Dinamo”), Gustavs Dāvis Grigals (HK „Rīga”);

Aizsargi: Oskars Cibuļskis, Aleksandrs Jerofejevs, Guntis Galviņš, Georgijs Pujacs, Ralfs Freibergs, Jēkabs Rēdlihs, Kristaps Zīle, Uvis Balinskis (visi Rīgas „Dinamo”);

Uzbrucēji: Gints Meija, Māris Bičevskis, Miks Indrašis, Kaspars Saulietis, Gunārs Skvorcovs, Vitālijs Pavlovs, Roberts Lipsbergs, Edgars Kulda, Nikolajs Jeļisejevs, Georgs Golovkovs (visi Rīgas „Dinamo”), Gatis Sprukts, Kirils Galoha, Frenks Razgals (visi HK „Rīga”), Toms Andersons (Thurgau, NLB, Šveice), Koba Jass, Sandis Zolmanis (abi HK „Kurbads”).

 

Saistītie raksti

Sadarbības partneri